Νέοι τίμησαν την Παναγία με εκκλησιασμό πάνω σ' ένα βουνό!

Μέσα σ' ένα ορεινό μαγευτικό τοπίο, στο βουνό Τόμαρος της Δωδώνης Ιωαννίνων, όπου υπάρχει ξωκλήσι αφιερωμένο στην Παναγιά, εορτάστηκε η κοίμηση της Θεοτόκου από 200 περίπου προσκυνητές-εκδρομείς.

Νέα σε ηλικία άτομα ανέβηκαν από το βράδυ, κατασκήνωσαν εκεί και την επόμενη ημέρα λειτουργήθηκαν στο μικρό εκκλησάκι, όπου οι ήχοι των ψαλτάδων μπλέκονταν αρμονικά με τα κελαηδήματα των πουλιών και τις κραυγές των άγριων ζώων. Όπως είπαν άτομα, που συμμετείχαν
σ' αυτή την πανδαισία, "καθώς βρεθήκαμε, λίγες έστω ώρες, μέσα στη φύση, φροντίσαμε, μαζί με το σώμα μας, να ανανεωθεί μέσα στην εκκλησία και η ψυ­χή μας, να ξεφύγει από τις ατέλειωτες και κουραστικές ενασχολήσεις της με τα καθημερινά και εξουθενωτικά για τις αντο­χές της προβλήματα".


Η πίστη μπο­ρεί να είναι πιο αποδοτικός στην ησυχία της φύσεως. Η αυτοκριτική μας, η μελέ­τη των αδυναμιών της ψυχής μας, των έντονων προβληματισμών και αναζητή­σεων της, πιο συστηματική και ακριβής. Η προσευχή πιο θερμή και ο εκκλησι­ασμός με βαθύτερο πόθο και καλύτερη συμμετοχή. Όλα λειτουργούν πιο σωστά στον κόσμο του Θεού, όλα ξεκουράζουν σώμα και ψυχή μέσα στη φύση, ανανε­ώνουν όλη την ύπαρξη μας.

http://www.katoci.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα