ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Σοβαρότατες καταγγελίες - για μια ακόμη φορά - για την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου, η οποία συνεχίζει απτόητη να εισάγει “καινά δαιμόνια” στα θεολογικά πράγματα.

Τόσον ο Σεβασμιότατος Δημητριάδος όσον και ο συντονιστής της Ακαδημίας κ. Καλαιτζίδης έχουν ήδη πλουσιότατη μη κατά Θεόν επίδοση σε....
νεωτερισμούς και οικουμενιστικές ενέργειες, ενώ οι θεολόγοι που σχετίζονται με την Ακαδημία πρωτοστατούν στη συγγραφή των νέων σχολικών εγχειριδίων για το μάθημα των Θρησκευτικών τα οποία θα καταστούν κυριολεκτικά ευαγγέλιο του Οικουμενισμού
στα σχολεία.

Η μεγαλύτερη τιμωρία των ορθόδοξων θεολόγων θα είναι να υποχρεωθούν να διδάσκουν τις αρχές του Οικουμενισμού - συγκρητισμού - ανοχής των θρησκειών στα παιδιά μας.

ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ

Και ενώ αυτές οι οικουμενιστικές ΛΙΑΝ επικίνδυνες εξελίξεις βρίσκονται στο απώγειό τους η αντίδραση που συναντούν από τους παραδοσιακούς θεολόγους είναι από χλιαρή έως ανύπαρκτη και έτσι ανενόχλητοι οι νεωτεριστές και οικουμενιστές θεολόγοι - η γνωστή ομάδα του κ. Γιαγκάζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων του, οι “Ακαδημαικοί” του Βόλου, οι Συναξιακοί, οι Ραβεννίτες και οι Σαμπεζιανοί συνεχίζουν να προκαλούν τη συνείδηση των πιστών και να βάζουν γερά θεμέλια των οικουμενιστικών τους σχεδιασμών. Μην εντυπωσιάζεστε! Δεν είναι πολλοί. Πρόκειται για τα ίδια σχεδόν άτομα - μερικές δεκάδες - που ανακυκλώνονται σε διάφορους χώρους!

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Η Ορθοδοξία, μας λένε αυτή τη φορά, ήταν πάντοτε ανοιχτή στο διάλογο. Ασφαλώς και ήταν. Επομένως και εμείς πρέπει να είμαστε αν θέλουμε να είμαστε Ορθόδοξοι.

Με μια διαφορούλα. Στους διαλόγους να πηγαίνουμε να ομολογούμε την Ορθόδοξη πίστη και να καλούμε τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους να επιστρέψουν στη μόνη αληθινή Εκκλησία και όχι να κηρύττουμε τη “Βαπτισματική θεολογία” και την κακοδοξία των “αδελφών Εκκλησιών” και της “διηρημένης Εκκλησίας”.

Διάλογοι; Οπωσδήποτε! Οπως αυτούς που έκανε ο Μωυσής με τον Φαραώ, όπως αυτούς που έκανε ο προφήτης Ηλίας με την Ιεζάβελ και τους ιερείς του Βάαλ. Οπως αυτούς που έκανε ο Απόστολος Παύλος στις συναγωγές και στην Πνύκα. Οπως αυτούς που έκαναν οι Αγιοι Κωνσταντίνος (μετέπειτα Κύριλλος), Ιωάννης Δαμασκηνός και Γρηγόριος Παλαμάς με τους μουσουλμάνους. Οπως αυτούς που έκανε ο Αγιος Ιουστίνος Πόποβιτς με τους κάθε λογής αιρετικούς και αθέους.

Με άλλα λόγια Διαλόγους με τους οποίους ομολογείται η πίστη στον αληθινό Θεό. Οχι οι κακοδοξίες των Οικουμενιστών.

Δυστυχώς η αντίδραση που συναντούν οι ελάχιστοι οικουμενιστές και νεωτεριστές θεολόγοι είναι σχεδόν ανύπαρκτη γι’ αυτό και προωθούν ακάθεκτοι τα σχέδιά τους σε όλα τα επίπεδα.

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα