Να λοιπόν γιατί σκότωσαν τον Οσάμα

Μετά την αγανάκτηση για τις αποκρουστικές μεθοδεύσεις δολοφονίας ενός ηγέτη της τρομοκρατίας, αντί και άνευ δίκης, από στρατιώτες ενός δημοκρατικού κράτους μετά από εντολή του προέδρου του, στο έδαφος μιας άλλης χώρας, ήρθε η στιγμή που αρχίζει να διαφαίνεται η χρονική σκοπιμότητα, αναιρώντας την υποστηριζόμενη δικαιολογία της δήθεν απονομής δικαιοσύνης.
Σήμερα Παρασκευή, λίγο μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων για το Σαββατοκύριακο, έσκασε στην Ελλάδα η είδηση για την.....
έκτακτη σύσκεψη των οικονομικών
επιτελείων των ευρωπαϊκών χωρών στο Λουξεμβούργο. Η είδηση προέκυψε μετά από σχετικό άρθρο στο Der Spiegel, το οποίο – περιέργως – αναρτήθηκε την Πέμπτη, προαναγγέλλοντας την σύσκεψη για την Παρασκευή το βράδυ που θα συζητούσε για τις επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ελληνική, ή μάλλον την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα εξόδου από το ευρώ και επαναφοράς στη δραχμή, κάτι που, ενώ όλοι οι οικονομολόγοι θεωρούν ως αναπόφευκτη και συγχρόνως μοναδική λύση για την ελληνική οικονομία, όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες και οι προεκτάσεις τους (ΜΜΕ) την διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Λίγο πριν το Πάσχα είχε υπάρξει ιδιαίτερη προβολή και πίεση μέσω της επικαιρότητας για το ενδεχόμενο αυτό, αλλά προσπεράστηκε από την κυβέρνηση. Η πίεση δεν ήταν τυχαία, αφού πλέον, μετά από ένα χρόνο σκληρών μέτρων που αναρτήθηκαν στους ώμους των αδύναμων Ελλήνων πολιτών, τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν πενιχρά (όπως ήταν αναμενόμενο από τους επικριτές) και αυτό δεν κρύβεται, ούτε από τους Έλληνες, ούτε από τους ξένους, προβάλλοντας την “ηρωική έξοδο” ως άμεση ανάγκη. Η πασχαλινή περίοδος προφανώς κρίθηκε ακατάλληλη για τέτοια κίνηση. Επίσης, όταν γίνει, θα πρέπει να είναι κατά τη διάρκεια κάποιου σαββατοκύριακου. Φυσικά, λόγω της παγκόσμιας ταραχής που θα δημιουργήσει, χρειάζεται η παγκόσμια κοινή γνώμη και μάλιστα των μεγάλων οικονομιών, να έχουν κάπου αλλού στραμμένη την προσοχή τους (γνωστή τακτική). Συμπτωματικά, ένα τέτοιο γεγονός που να τραβά την παγκόσμια προσοχή (ιδίως την αμερικανική) είναι η δολοφονία του γνωστού τρομοκράτη. Επίσης συμπτωματικά, είχαμε πριν λίγες μέρες την παγκόσμια προβαλλόμενη τελετή βασιλικών γάμων (ιδίως για την βρετανική κοινή γνώμη). Οι ειδήσεις αυτές είναι τόσο προβαλλόμενες που θα απασχολούν τις ειδήσεις για αρκετές ημέρες. Ό,τι πρέπει για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από μια ευαίσθητη χρηματοοικονομική διεργασία.

Αν κατά το Σαββατοκύριακο ανακοινωθεί αναδιάρθρωση, κούρεμα ή κάτι άλλο, δεν θα εκπλαγώ καθόλου. Εσείς;

http://theoreio.wordpress.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα