ΝΑ ΚΟΠΕΙ Ο ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Στις δύσκολες ημέρες πουπερνά ο τόπος μας έχει τεράστια σημασία να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε και τιακριβώς θέλουμε.

Από την μεταπολίτευση καιμέχρι σήμερα είχαμε ένα κράτος το οποίο λειτουργούσε και εξακολουθεί ναλειτουργεί εξοργιστικά δυσκίνητα, να είναι τρομερά σπάταλο, να έχει......
υπεράριθμοπροσωπικό και να μην έχει αξιοκρατικές δημοκρατικές δομές, αλλά να λειτουργείβάσει των κομματικών σκοπιμοτήτων, των συντεχνιών, των διαπλοκών με αποτέλεσμανα σπαταλά για την «λειτουργία του» πολύ περισσότερα χρήματα από όσα πλημμελώςεισπράττει.

Έτσι αντί το κράτος ναείναι ο κυριότερος
παράγων για την

ανάπτυξη της χώρας,γίνεται στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο εμπόδιο λόγω των σαθρών δομών του,δημιουργώντας υπέρμετρη διαφθορά και διαπλοκή.

Αυτά είναι αποδεδειγμένακαι βεβαιωμένα κατά γενική ομολογία.

Όταν λοιπόν σε μιακοινωνία έχουν δημιουργηθεί επιτακτικές ανάγκες επιβίωσής της, θα πρέπει ναέχει πλέον σαφείς συνειδητούς στόχους και να μπορεί να βρει λύσεις για ναμπορέσει να βγει από την κρίση.

Οι επιστημονικέςαναλύσεις και οι φιλοσοφικές θεωρίες είναι χρήσιμες για την επίλυση τουπολιτικοκοινωνικού προβλήματος της πατρίδος μας αλλά απαιτείται στα παραπάνω ναπροσθέσουμε και την κοινή λογική.

Τίθενται λοιπόν εύλογαερωτήματα για το πως έγινε έτσι αυτό το κράτος, ποιες σκοπιμότητες καισυντεχνίες συνέβαλαν, ποιοι παράγοντες το διαμόρφωσαν, γιατί δεν λειτούργησανποτέ οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Άρα θα πρέπει να καταστείσαφές σε όλους μας τι κράτος θέλουμε και πως μπορούμε να το φτιάξουμεαλλάζοντάς το.

Όταν δοθούναπαντήσεις σ΄αυτά τα ερωτήματα, ίσως βρούμε και τις λύσεις του προβλήματος.

Σήμερα όλοι θεωρούμε πωςστην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία. Αποδεδειγμένα όμως αντί για Δημοκρατία (Δήμος-Κράτος ) έχουμε άκρατη κομματοκρατία ( κόμμα-Κράτος ). Τα κόμματα θαέπρεπε να είναι όργανα άσκησης υγιούς πολιτικής στο πλαίσιο μιας εύρυθμηςλειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος προς όφελος της πατρίδος και του Ελληνικούλαού.

Όμως, μετετράπησαν σεσυντεχνίες συμφερόντων και πεδία διαπλοκής που υποτάχτηκαν στους οικονομικάισχυρούς παράγοντες του τόπου.

Μέσω δε νόμων πουψήφισαν, όπως η ασυλία βουλευτών και η μη απόδοση ευθύνης Υπουργών σεανομήματά τους, κατοχύρωσαν την ατιμωρησία των παράνομων πράξεων πουδιαπράττουν συναλλασσόμενοι με αυτά τα συμφέροντα που βλάπτουν πολύ σοβαρά τηνυγεία της χώρας και του λαού της.

Απογύμνωσαν από κάθεπολιτική εξουσία τον Ανώτατο άρχοντα της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,που αντί να είναι θεματοφύλακας του Συντάγματος, είναι πλέον διακοσμητικόστοιχείο του πολιτεύματος και συνυπογράφει την κομματική αυθαιρεσία.

Τα κόμματα εξουσίας ότανγίνονται Κυβέρνηση επιβάλλουν Πρόεδρο Δημοκρατίας της αρεσκείας τους, όπωςεπίσης επιβάλλουν τα προεδρεία των Ανωτάτων δικαστηρίων, των σωμάτων Ασφαλείαςκαι Ενόπλων δυνάμεων.

Επιβάλλουν κομματικούςεγκάθετους στον κρατικό μηχανισμό και στον ευ
Keywords
Τυχαία Θέματα