Μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου

Μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου παίρνει το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Για πρώτη φορά επιτρέπεται, από τη νομοθεσία, η επιτόπια καταστροφή των παράνομων προϊόντων που κατάσχονται από τον ελεγκτικό μηχανισμό, ''με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο'', με βάση την παράγραφο 11 του....
άρθρου 74 του Ν. 3982/2011.

Με βάση αυτή τη νέα δυνατότητα που δίνει ο νόμος, το υπουργείο εξέδωσε ερμηνευτική εγκύκλιο που αφορά σε όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας κατάσχεσης και καταστροφής
των κάθε είδους παράνομων προϊόντων.

Από το υπουργείο σημειώνεται ότι αρμόδιοι φορείς για την εφαρμογή του νόμου είναι η Δημοτική Αστυνομία και τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου.

Από το υπουργείο υπογραμμίζεται ότι οι αποκεντρωμένες διοικήσεις ως αποκλειστικά αρμόδιες, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών από τον Αύγουστο του 2011, θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη σύσταση των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου και στην περίπτωση που η θητεία των μελών των έχει λήξει ή το έργο τους έχει αδρανήσει, να ανασυσταθούν.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω δύο Ελεγκτικά Όργανα, όποτε οι περιστάσεις της εκάστοτε περίπτωσης το επιβάλλουν, μπορούν να συντονίσουν κατόπιν συνεργασίας ένα κοινό επιχειρησιακό σχέδιο ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα συνδράμει όταν αυτό της ζητηθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα