Μεταφέρθηκαν υπόδρακόντεια μέτραασφαλείας στα ΔικαστήριαΘεσκ 2 από τις 4 συμμορίεςτου εγκλήματος

Αστακός το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου πριν από λίγα λεπτά μεταφέρθηκαν εκεί 25 από τα 52 μέλη του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε στην πόλη. Μάλιστα, η μεταφορά τους χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί μέσω του πάρκινγκ των δικαστηρίων ενώ διμοιρίες των ματ και κλούβες είχαν αποκλείσει την
οδό Πολυτεχνείου, παραπλέυρως των δικαστηρίων.

Υπενθυμίζεται οτι η 1η Εγκληματική Οργάνωση συγκροτήθηκε και
δραστηριοποιούταν τουλάχιστον από τα τέλη του 2003, με την καθοδήγηση και εποπτεία 58χρονου επιχειρηματία. Κύριο αντικείμενο της οργάνωσης ήταν οι συνάψεις δανείων με επιτόκιο τοκογλυφικού δανεισμού, που κυμαίνονταν μεταξύ 5% ως 15% μηνιαίως.

Η οργάνωση διέθετε 12 ενεργά μέλη, μεταξύ των οποίων ένα ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ, ένα απότακτο αστυνομικό, ένα δημοσιογράφο και δύο τραπεζικά στελέχη.

Άλλα από τα μέλη, μέσω εκβιασμών, επέβλεπαν την τήρηση των συμφωνηθέντων και τη διαδικασία είσπραξης των ποσών, ενώ άλλα παρείχαν στην οργάνωση ουσιώδεις οικονομικές και άλλης φύσης πληροφορίες.

Υπολογίζεται ότι το κέρδος της εγκληματικής οργάνωσης για το διάστημα 2004-2011, υπερβαίνει τα 40.000.000 ευρώ.

Η 2η Εγκληματική Οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τα τέλη του 2008 και δραστηριοποιούταν στην τέλεση κακουργηματικών τοκογλυφιών και εκβιάσεων, με επιτόκιο από 8,33% ως 12,5% μηνιαίως.

Αρχηγός της οργάνωσης ήταν 53χρονος ημεδαπός επιχειρηματίας, ο οποίος για τα έτη 2006 ως 2010 δεν εμφάνισε οποιαδήποτε νόμιμη πηγή εισοδήματος Η οργάνωση διέθετε 13 επιπλέον ενεργά μέλη, τα οποία είχαν επιφορτιστεί με την επίβλεψη της εξέλιξης της δανειοδότησης και την είσπραξη των χρηματικών ποσών.

Υπολογίζεται ότι τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης για το διάστημα 2008-2010, υπερβαίνουν τα 2.200.000 ευρώ.

Seleo.gr News
Keywords
Τυχαία Θέματα