Μέσα από οδύνες γεννιέται η νέα Ελλάδα. Καταρρέει το πολιτικό σύστημα. Οι τελευταίες ώρες...

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Η ώρα, που γράφεται το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, είναι περίπου 23:00 και στην Αθήνα λαμβάνουν χώρα τα εξής γεγονότα μετά από μια σειρά δραματικές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν -πολιτικού συμβουλίου, υπουργικού, κοινοβουλευτικής ομάδος του κυβερνώντος κόμματος, παραιτήσεις ανεξαρτητοποιήσεις Γιώργου Λιάννη, Αντώνη Κοτσακά κτλ- με τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει της ψήφισης του....
μεσοπρόθεσμου
(μνημόνιο2) να τρέχουν ραγδαία. Την ίδια στιγμή από αργά το βράδυ της Τρίτης στην Ελλάδα ελάμβαναν χώρα τα εξής γεγονότα:
Ο Γιώργος Παπανδρέου μετά από ολονύκτια σύσκεψη στο Καστρί, η οποία διακόπηκε για να επικοινωνήσουν με την προεδρία της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητηθεί συνάντηση στη 13:00 με τον Κάρολο Παπούλια.
Η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου συνεχίστηκε μέχρι πολύ αργά και ολοκληρώθηκε μετά τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην συνάντηση διαπιστώθηκε αυτό που υπάρχει ήδη. Δηλαδή ότι κόμμα κινδυνεύει. Είναι καζάνι που βράζει και « αυτό που προέχει είναι τουλάχιστον σε αυτές τις ώρες η κομματική ενότητα» Σε αυτήν την συνάντηση συμμετείχαν οι πλέον στενοί συνεργάτες του και του εισηγήθηκαν τα εξής σενάρια: Α) νέο σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και νέα έκκληση για συναίνεση προς όλους. Β ) παραίτηση του από την πρωθυπουργία πρότεινε ο Παύλος Γερουλάνος και συγκρότηση κυβέρνησης προσωπικοτήτων εθνικής ενότητας την οποία θα στηρίξουν άλλα κόμματα της Βουλής. Ποια κόμματα ; ΛΑ.Ο.Σ του Γιώργου Καρατζαφέρη και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Γ) να αφεθεί κατά το σύνταγμα η τελική πρωτοβουλία στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ανάγκης ή ευθύνης από προσωπικότητες κοινής αποδοχής με την συμμετοχή και τεχνοκρατών.
Την ίδια στιγμή ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκαλούσε μυστική σύσκεψη με την παλιά ομάδα συνεργατών –πλην Ανδρέα Λοβέρδου- προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση και να συνεκτιμήσουν την κατάσταση ώστε σε μια ενδεχόμενη εθνική κρίση ο Ευάγγελος Βενιζέλος – ήταν ο συνδιεκδικητής της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ αλλά τον έφαγαν μια σειρά λανθασμένες κινήσεις – να προβάλει εαυτόν ως πολιτική λύση με έτοιμη πλατφόρμα που υπάρχει ήδη στο συρτάρι του εδώ και καιρό.
Σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά με στενούς του συνεργάτες. Θέμα της συζήτησης αν στην παρούσα φάση συμφέρει το κόμμα να ζητήσει εκλογές – οι δημοσκοπήσεις το φέρουν μπροστά με μια ή και δυο μονάδες – αλλά ψύχραιμες φωνές μέσα στο κόμμα του εισηγούνται ότι μια τέτοια εξέλιξη, δηλαδή πρόωρες εκλογές και πιθανή πύρρειο νίκη, ίσως να είναι καταστροφικές όχι μόνο για το κόμμα αλλά και για την ίδια την χώρα! Λιγότερες και πιο δειλά προφέρουν και μάλιστα δημόσια το αίτημα για εκλογές. Ουδείς δηλαδή επιθυμεί αυτή την ώρα να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά που καίει και μάλιστα οι φλόγες έχουν αρχίσει να πετιούνται έξω από την φουφού…
Ανάλογες συσκέψεις ελάμβαναν χώρα α) στο Γραφείο του Γιώργου Καρατζαφέρη με συνεχή επικοινωνία με τον άνθρωπο κλειδί τ
Keywords
Τυχαία Θέματα