Μείωση φορολογικών συντελεστών και βαρών υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία

Τρεις είναι οι κυρίαρχοι πυλώνες που στηρίζουν τη φιλοσοφία και λειτουργία της πρότασης για την Επανεκκίνηση του Φορολογικού Συστήματος της ΝΔ.
Ο πρώτος πυλώνας, αφορά στην αναγκαία αναπτυξιακή διάσταση για ένα φορολογικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του φορολογικού ανταγωνισμού. Αυτό θα επιτευχθεί με τη δραστική μείωση των.....
άμεσων και έμμεσων φορολογικών συντελεστών, καθώς και με την ταυτόχρονη αυστηροποίηση των ποινών για την εκ προθέσεως
και κατά σύστημα εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Ο δεύτερος πυλώνας, αφορά στην ανατροπή του υφιστάμενου μοντέλου λειτουργίας του φορολογικού μας συστήματος με την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε όλα τα πεδία δράσης του υπουργείου Οικονομικών.

Ο τρίτος πυλώνας, αφορά στη δημιουργία αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος, τον πολίτη και την επιχείρηση, που θα οικοδομηθεί μέσα από ένα σταθερό, δίκαιο και απλό φορολογικό περιβάλλον, χωρίς αιφνιδιασμούς που θα ανατρέπουν τον οικογενειακό και επιχειρηματικό προϋπολογισμό. Για το λόγο αυτό προτείνεται ένα μόνο φορολογικό νομοσχέδιο σε ετήσια βάση και ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον 10ετους διάρκειας για τους επενδυτές του εξωτερικού.

Το βασικό, λοιπόν, συστατικό στοιχείο για την επιτυχία της πρότασής μας, είναι οι ισχυρές συνέργειες που υπάρχουν ανάμεσα στις επιμέρους προτάσεις μας: Η ταυτόχρονη και ισορροπημένη λειτουργία και των τριών πυλώνων. Κανένας πυλώνας από μόνος του, δεν μπορεί να αποδώσει τα προσδοκώμενα. Και οι τρεις συνυπάρχουν και λειτουργούν παράλληλα. Ο ένας πυλώνας, δίνει οξυγόνο στον άλλο και οι τρεις μαζί σε ολόκληρο το σύστημα.

Ο Πυρήνας του νέου συστήματος, θα είναι μια νέα αρχή για όλους μέσω της υποχρεωτικής Ηλεκτρονικής Εθνικής Καταγραφής της περιουσιακής κατάστασης των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη διαδικασία αυτή, θα δίνεται η ευκαιρία σε όλους να δηλώσουν κάθε μορφής περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα, δημιουργούνται ισχυρά κίνητρα για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων, καθώς και για την εμφάνιση μη δηλωθέντων μέχρι σήμερα χρηματικών ποσών που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα των τραπεζών και θα συμβάλουν στην Εθνική Προσπάθεια για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας μας.

• Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα δομή λειτουργίας του Υπουργείου Οικονομικών, θα κατέχει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ,Π.Σ.). Με τη δημιουργία βάσης δεδομένων, μέσα στην οποία θα καταχωρείται το ηλεκτρονικό προφίλ κάθε φορολογούμενου, ενώ ταυτόχρονα θα προσδιορίζονται, με τρόπο σαφή και συγκεκριμένο, οι πραγματικές δαπάνες (π.χ. ΔΕΚΟ, Τράπεζες, ενοίκια, Ι.Χ., ιδιωτικά σχολεία κλπ) για τον καθένα. Οι δαπάνες αυτές, δεν θα αποτελούν αφαιρετικό στοιχείο για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, αλλά για τον ακριβή προσδιορισμό του ετήσιου καθαρού διαθέσιμου εισοδήματος.

• Κατά την πρώτη εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Καταγραφής της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογούμενου, θα καταγραφούν τα πάσης φύσεως χρ
Keywords
Τυχαία Θέματα