ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ π. ΔΑΝΙΗΛ ΑΕΡΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Εχω καταγράψει - κατ’ επανάληψη - την έλλειψη εκτίμησης που τρέφω για τον Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Αεράκη.

ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ

Ο Πανασιολογιότατος είναι κληρικός που δεν εμπνέει. Μικροπρεπής. Αδίστακτος στις μεθοδεύσεις. Το ψέμμα το έχει στην ημερήσια διάταξη. “Αλεπουδιάρης”. Απίστευτα αλαζονικός και αυτάρεσκος και ...........
ενοχλητικά προκλητικός με τον τρόπο που αυτοπροβάλλεται.

Ηδονίζεται να κυκλοφορεί στα εκκλησιαστικά σαλόνια και να παριστάνει το μεγάλο Γέροντα, να ανακατεύει τους ανθρώπους και να βάζει σκάνδαλα.

Κατ’ ουσίαν
σε τίποτα δεν πιστεύει εκτός από αυτόν που βλέπει στον καθρέφτη.

Με λίγα λόγια ο Πανασιολογιότατος είναι κλασσικό παράδειγμα προς αποφυγή. Για κάθε ποιμένα.

Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΧΕΤΩΣΥΝΗ

Οσο για τις θεολογικές του θέσεις τι φω και τι λαλήσω; Ενώ ο καυμένος - κατά τη λαική έκφραση - "δεν ξέρει πού του πηγαίνουν τα τέσσερα", ο ίδιος, εν τη πανθαυμάστω αυτού δοκησισοφία και σεμνότητι, θεωρεί εαυτόν ισοστάσιο των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας.!

Δεν είναι ότι δεν διαβάζει και δεν ενημερώνεται. Το αντίθετο.!

Ισχύει όμως γι’ αυτόν ότι είπε ο Πρόεδρος Ομπάμα για τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές. “It is not that he does not care! He does not get it!”

Εχει φτερά σπουργίτη και αυτοπεποίθηση αετού. Είναι ενδεδυμένος στολή αραχνούφαντη και καμαρώνει σαν σιδερόφρακτος ιππότης. Εχει θεολογική φωνή καρακάξας και κελαηδά λες και είναι αηδόνι. Κώνωψ επί κέρατος βοός που νομίζει ότι έχει την πατημασιά ελέφαντα. Τον διακρίνει ήθος γυμνοσάλιαγκα και καλπάζει σαν περήφανο Αραβικό άτι.

ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΖΩΝ, ΝΕΟΒΑΡΛΑΑΜΙΤΗΣ. ΜΑΚΡΑΚΙΣΤΗΣ

Προτεσταντόπληκτος. Νεοβαρλααμίτης. Μακρακιστικών καταβολών που το παίζει - κατά την περίσταση και κατά τον τρόπο που νομίζει ότι θίγεται ο αβυθομέτρητος εγωισμός του - από άκρως φιλελεύθερος μέχρι Καντιωτικός της παλιάς σχολής.

Οι απόψεις του λ.χ. για τα άγια λείψανα, τους Αγίους και τη λαική ευσέβεια προσυπογράφονται ευχαρίστως από κάθε Προτεστάντη.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΩΔΙΑΣ

Εμφανίζεται ως φίλος του κ. Νικόλαου Σωτηρόπουλου και δεν διστάζει να εκφράζει τον απέραντο θαυμασμό του για τον Αυστραλίας, τον Μεσσηνίας, τον Περγάμου, τον Ιωαννίνων, τον π. Θερμό και τους στοχαστές Ρώσους θεολόγους της Διασποράς!!!

Το παίζει Γκατζιρουλικός, αλλά δεν έχει αναστολές να κυκλοφορεί στα Οινόφυτα και να εκφράζει το θαυμασμό του για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ούτε να συμφύρεται με τους μοιχεπιβάτες του Θρόνου του Αγίου Αττικής.

Το παίζει "πατριαρχικός", χωρίς να έχει δισταγμό να συνδιαχειρίζεται ιστολόγιο που βρίζει με ποταπές χυδαιότητες του υποκόσμου τον Πατριάρχη και κορυφαίους ιεράρχες του Θρόνου.

Γίνεται τοις πάσιν τα πάντα ίνα εαυτόν προβάλει και καθιερώσει ως κορυφαία προσωπικότητα της εκκλησιαστικής ζωής.

ΕΠΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΟ!

Ολα τα πιο πάνω ήκιστα κολακευτικά, π
Keywords
Τυχαία Θέματα