Μαύρο δαγκωτό!

Από το ψηφισθέν μνημόνιο, το οποίο ο Υπουργός Υγείας φρόντισε άρον - άρον να το μετατρέψει σε νομοσχέδιο και με την ψήφο των 199 σε νόμο, έχω αποκομίσει τα κάτωθι:

Οι 199 της Βουλής, στο όνομα της διάσωσης της χώρας, ψήφισαν ένα δεύτερο μνημόνιο, με τον ίδιο τρόπο που ψήφισαν το πρώτο. Ήταν στην κυριολεξία αδιάβαστοι. Το μόνο που τους ενδιέφερε και ήταν σε πλήρη αρμονία
και συνεργασία μεταξύ τους, ήταν να μην πτωχεύσουμε και αδειάσουν τα ράφια από φάρμακα, τα σούπερ μάρκετ από τρόφιμα και τα...........
πρατήρια από καύσιμα.

Ασχέτως από το τι έγραφε το μνημόνιο, έπρεπε κατ’ αυτούς να ψηφισθεί. Και εάν για το ΠΑΣΟΚ υπάρχει η δικαιολογία, ότι κάποιοι έτσι έμαθαν και έτσι κάνουν, ότι έτσι αδιάβαστα ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο, έτσι κάνουν και τώρα, τι να πεις για τη Νέα Δημοκρατία που αυτή δεν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο αλλά ψηφίζει αδιάβαστα το δεύτερο.

Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι εξελίξεων που οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που συμμετέχουν στη διοίκησή της από οποιαδήποτε πλευρά, κοιτάζουν μόνο τη σωτηρία τους για τα εγκλήματα που έχουν κάνει. Είναι απίστευτο το ότι συνεχίζουμε να υποκύπτουμε σε εκβιασμούς. Η σωτηρία της χώρας πλέον δεν εξαρτάται από τους διοικούντες, αλλά από τον Ελληνικό λαό. Όταν ο Υπουργός Υγείας που διαχειρίζεται την περίθαλψη, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδια που την απαξιώνουν πλήρως, είναι προφανές ότι έχει σχέδιο να την παραδώσει στους εντολοδόχους του.

Μας έχουν στερήσει όχι μόνο τα απαραίτητα προς επιβίωση αλλά και την αξιοπρέπειά μας. Θυμάστε προφανώς τι είχε πει πριν μερικούς μήνες για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης που προέρχεται από τους πολλούς συνταξιούχους της Ελλάδας: «Δεν πεθαίνουν κιόλας»!

Την προγούμενη Δευτέρα, στον Real FM ανακοίνωσε περήφανα πως, ό,τι περιλαμβάνει το μνημόνιο 2 για τα φαρμακεία, είναι δική του ιδέα. Δική του ιδέα το ωράριο, δική του το κλιμακωτό ποσοστό κέρδους, δική του και το εφάπαξ ελάχιστο κέρδος για φάρμακα υψηλού κόστους, δική του και η προσπάθεια ανάδειξής του μέσω των ΜΜΕ, ποδοπατώντας τους πραγματικούς υπηρέτες της υγείας.

Απέστειλα και στους 300 βουλευτές της Βουλής, έκτακτη ενημέρωση για το ωράριο, παραδίδοντάς τους και την αίτηση ακυρώσεως κατά της Υπ. Απόφασης που έχουμε κάνει στο ΣτΕ.

Επίσης, τυπώσαμε μια αφίσα στην οποία στοχοποιούμε αυτούς που πρωτοστατούν στη διάλυση της περίθαλψης. Αυτή η αφίσα δόθηκε σε όλους τους τομεάρχες της Αττικής ώστε να αναρτηθεί σε όλα τα φαρμακεία. Ταυτόχρονα, θα τυπωθούν φυλλάδια ενημέρωσης με το περιεχόμενο της αφίσας που θα μοιράζονται το Σάββατο 18/2/2012, σε σταθμούς μετρό και σε κεντρικά σημεία.

Από την επαρχία αρκετοί σύλλογοι έχουν ήδη πάρει την αφίσα μας, ώστε να την τυπώσουν και να τη χρησιμοποιήσουν στα φαρμακεία τους.

Τέλος προτίθεμαι, με τη δική σας έγκριση, να αναρτήσω στην ιστοσελίδα του Συλλόγου τους 199 Βουλευτές που ουσιαστικά ψήφισαν μέσω του μνημονίου Νο 2 τη διάλυση των φαρμακείων μας. Ειδική μνεία πρέπει
Keywords
Τυχαία Θέματα