Μάρτιν Γουλφ: Δεν αποκλείεται έξοδος από το ευρώ

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν μπορεί να αποκλεισθεί, εκτιμά ο διάσημος αρθρογράφος των Financial Times, Μάρτιν Γουλφ, που ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι θα ήταν σκόπιμο η χώρα να εξαντλήσει όλα τα μέσα ώστε να επιλύσει τα προβλήματα της....
εντός αυτής.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», σε συνέντευξή του για την εκπομπή «Φάκελοι» του ΣΚΑΪ, ο Μάρτιν Γουλφ εκτιμά ότι
το πιθανότερο σενάριο προβλέπει τη χρεοκοπία της Ελλάδας, διευκρινίζοντας ότι «μια χρεοκοπία είναι τραγική και δεν την συνιστώ».

«Ενώ είναι πιθανό να φανταστεί κανείς ότι η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει την χρεοκοπία, είναι πολύ απίθανο να την αποφύγει», προσθέτει.

Με δεδομένες τις αδυναμίες της Ελλάδας, σημειώνει, είναι δύσκολο η χώρα να ορθοποδήσει εντός ευρωζώνης, ωστόσο επισημαίνει ότι «αξίζει να προσπαθήσει».

Σε κάθε περίπτωση, αυτό προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, και σε συνεργασία με τους εταίρους της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των ελλειμμάτων και της ανταγωνιστικότητας που αντιμετωπίζει εντός της Ευρωζώνης.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρέους και εξωτερική χρηματοδότηση της Ελλάδας κατά την μεταβατική περίοδο, η οποία, επισημαίνει, θα διαρκέσει πολλά χρόνια.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα