Λοβέρδος και Βενιζέλος, ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει της διαδοχής

Πολιτική πρωτοβουλία για συμπόρευση σχετικά με τη διεκδίκηση της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Λοβέρδος
δήλωσε ότι «θα πορευθούμε μαζί με.......
τον Βαγγέλη, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσω τις προτάσεις μου για τη νέα φιλοσοφία που πρέπει να έχει το κόμμα».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «μπορούμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα. Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε πολύ πίσω το ΠΑΣΟΚ. Η πρωτοβουλία να αποτελέσει έναυσμα για να μπει τέλος στην εσωστρέφεια. Είναι υποχρέωσή μας να πορευτούμε μαζί για το ΠΑΣΟΚ, τη χώρα και τους πολίτες».

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Βενιζέλο, για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν ήταν ενήμερος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

"Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί το δύσκολο αγώνα για την επίτευξη των στόχων της πατρίδας. Τόσο μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης, όπως ήδη καθημερινώς έχουμε κάνει, όσο και μέσα από τις τάξεις του πολιτικού μας χώρου, του ΠΑΣΟΚ, σε ό, τι αφορά όλες τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Θα πορευτούμε μαζί. Η παράταξή μας δεν αντέχει νέες διαιρέσεις. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και η σταθερότητα, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, προϋποθέτει την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, την ενότητα του ΠΑΣΟΚ Kαι εμείς αυτή την ενότητα μπορούμε να την εγγυηθούμε. Μας συνδέουν κοινοί αγώνες, μια φιλία 40 ετών και η στενή σχέση με τον κοινό μας δάσκαλο, τον αείμνηστο Δημήτρη Τσάτσο» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι τον Οκτώβριο του 2009, ανέλαβε την υποχρέωση «να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα μέσα σε λίγους μήνες και στην πορεία αυτή το Κίνημα χτυπήθηκε και τραυματίστηκε» και πρόσθεσε ότι «είναι, όμως, ως Κίνημα ιδεών και ανθρώπων, χρήσιμο στην πορεία του τόπου. Έδωσε και έχει να δώσει πολλά. Μία, όμως, νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω."

Ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει στην δήλωσή του την αναγκαιότητα στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου «με τρόπο σαφή και έμπρακτο, καθώς αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον» τονίζοντας ότι η «Ελλάδα πρέπει να κερδίσει την πιό καίρια και αποφασιστική μάχη της που θα δώσει αυτές τις ημέρες ως χώρα της ΕΕ και της ευρωζώνης».

«Μόλις το βαρύ καθηκοντολόγιο της Ελλάδας το επιτρέψει, εντός των επομένων ημερών, θα δημοσιοποιήσω τις ειδικότερες θέσεις μου για τις βασικές προτεραιότητες της χώρας, για όσα πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα, καθώς και για τις ριζικές αλλαγές της πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματός μας, τη συλλογικότητα της δράσης του, την ανανέωση της ηγετικής του ομάδας και των στελεχών του, για την προώθηση των οποίων θα ενώσω τις δυνάμεις μου και θα συμπορευτώ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Η ανάταξη του ΠΑΣΟΚ είναι στα χέρι
Keywords
Τυχαία Θέματα