Λευτεριά στους Καϊμπίς και Μπουγκζίν

Απεργία πείνας από 6 Φλεβάρη

Ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς και ο Μοχάμεντ Μπουγκζίν είναι δυο από τους απεργούς πείνας της Υπατίας. Από τις 6 Φλεβάρη του 2012 βρίσκονται και πάλι σε απεργία πείνας, διεκδικώντας την ελευθερία τους και τα δικαιώματά τους, κόντρα στην εκδικητική και παράνομη αντιμετώπισή τους από το Ελληνικό κράτος και συγκεκριμένα από την Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Οι δυο μετανάστες συνελήφθησαν
στην....
Ηγουμενίτσα, καθώς προσπαθούσαν να αναχωρήσουν για την Ιταλία, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από την κρίση και την ανεργία που μαστίζει και τους μετανάστες στην Ελλάδα.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας, από το οποίο δικάστηκαν, τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων και τους καταδίκασε στην όλως ελαφρά ποινή της φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή.

Ενώ όμως το δικαστήριο αναγνώρισε το δίκιο των δυο μεταναστών και τους άφησε ελεύθερους, αναγνωρίζοντας ότι η παραμονή τους στην Ελλάδα είναι νόμιμη, η Αστυνομία συνέχισε την κράτησή τους και αποφάσισε την απέλασή τους. Αποφάσισε δηλαδή να τους τιμωρήσει με μια πολύ βαρύτερη ποινή, που ισοδυναμεί με εξόντωσή τους, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου.

Μετά από μερικές μέρες κράτησης στην Ηγουμενίτσα, οι δυο μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, όπου τους ανακοινώθηκε ότι τους αφαιρείται η βεβαίωση που πήραν μαζί με όλους τους άλλους απεργούς πείνας της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και τελούν υπό απέλαση.

Ετσι, αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν και πάλι απεργία πείνας, από τις 6 Φλεβάρη.

Ας σημειωθεί ότι η πρεσβεία του Μαρόκου, στην οποία οδηγήθηκαν οι δυο απεργοί πείνας, αρνήθηκε να συναινέσει στην απέλασή τους, αναγνωρίζοντας ότι αυτή είναι παράνομη και παραβιάζει στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς, τη 16η μέρα της απεργίας πείνας, μεταφέρθηκε αιφνιδιαστικά από τα κρατητήρια του Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη στα κρατητήρια του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης στον Ασπρόπυργο, σε μια προσπάθεια να σπάσουν το ηθικό των δύο απεργών πείνας.

Οπως μας μήνυσαν, και οι δύο συνεχίζουν την απεργία πείνας και θα τη συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν. Μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι και να πάρουν πίσω τα χαρτιά τους.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε οργάνωση που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των μεταναστών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους δυο απεργούς πείνας, ασκώντας πίεση στις Ελληνικές Αρχές.

Η εκδικητικότητα προς τους πρώην απεργούς πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης πρέπει να σταματήσει.

Ανοιχτό Μέτωπο για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων των 300 Απεργών Πείνας
Keywords
Τυχαία Θέματα