«Λεφτά υπάρχουν» αλλά ταυτόχρονα ... «λεφτά δεν υπάρχουν»!!!

Η απύθμενη κοροϊδία να λάβει τέλος τώρα, και τα κόμματα να δώσουν το δημόσιο χρήμα που πήραν, στην διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων!
Αθανάσιος Τσίγκας

Μεγάλη κινητικότητα, αλλά και πεδίο αντιπαραθέσεων προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες η απόφαση των φαρμακοποιών, αλλά και των φαρμακευτικών εταιρειών να μην δίνουν με.....
πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους εργαζόμενους, λόγω των μεγάλων χρηματικών οφειλών από πλευράς ασφαλιστικών ταμείων.

Τόση μεγάλη ήταν η «πρεμούρα» των κομμάτων και των επικεφαλής τους, ώστε έπρεπε να δημοσιοποιηθούν μέσω ΜΜΕ,
οι επικίνδυνες επιπτώσεις που είχε αυτή η άρνηση χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει σε ορισμένες κατηγορίες συνανθρώπων μας, που η μοίρα τους επιφύλαξε το «δώρο» των χρόνιων παθήσεων και να τρέξουν να επωφεληθούν (προεκλογική περίοδος γαρ) διεκδικώντας τον τίτλο του μεγαλύτερου φιλεύσπλαχνου, ο καθένας βέβαια για τον εαυτό του και τον κομματικό συνδυασμό που διεκδικεί.

Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε το πρόβλημα και ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές, σε περιπτώσεις καρκινοπαθών, νεοπλασματικών ασθενειών και γενικότερα χρόνιων παθήσεων, άρχισαν οι παρεμβάσεις των «ΜΕΓΑΛΩΝ ΗΓΕΤΩΝ»

Ο κ. Σαμαράς, από την πλευρά της ΝΔ, ζήτησε, μετά από επικοινωνία με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό να βρεθούν άμεσα τα χρήματα για να δοθούν στην χορήγηση φαρμάκων, το ΠΑΣΟΚ, δια στόματος κ. Λοβέρδου (ο κ. Υπερήφανος για το ασφαλιστικό σύστημα που δημιούργησε επί υπουργίας του και τώρα εξαφανισθείς), ζήτησε να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων των κομμάτων για το θέμα. Η παρέμβαση αυτή, άναψε τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για σύμπτωμα ανθρωπιστικής κρίσης, το ΚΚΕ απέστειλε διάβημα στον Πρωθυπουργό και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, κάνουν λόγο για αθλιότητα αλλά και για απάθεια και ανεπάρκεια των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (όχι που δεν θα εκμεταλλευόταν και αυτή το ζήτημα) καταλογίζει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος και την αδυναμία του κράτους στην αποπληρωμή των χρεών, στην δωρεάν θεραπευτική-νοσηλευτική πρακτική των τελευταίων ετών στους λαθρομετανάστες.

Όλοι μα όλοι τους, έχουν τις αιτιολογίες τους και την προτάσεις τους, στην αποκατάσταση τους προβλήματος που δημιουργήθηκε.

Κανείς μα κανείς όμως δεν προτίθεται να προτείνει, αφού όλων κοινή συνισταμένη είναι να βρεθούν τα χρήματα από πλευράς των ασφαλιστικών ταμείων (και κυρίως του ΕΟΠΥΥ), να δώσουν οι ίδιοι από τον κορβανά τους ένα μέρος των χρημάτων.

Να προτείνουν δηλαδή, να μην πάρουν ούτε ένα ευρώ από την εκλογική χρηματοδότηση που τους αναλογεί.

Ήδη από την προηγούμενη εκλογική περίοδο (της 6ης Μαΐου), τους καταμερίσθηκε ποσό περίπου 64 εκ. ευρώ για όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία (σύμφωνα με αποφάσεις της Ελληνικής Βουλής και της Διακομματικής επιτροπής εκλογών).

Επίσης μοιράσθηκαν περίπου 4,2 εκ. ευρώ (σύμφωνα με απόφαση τους Υπουργείου Εσωτερικών) τα παρακάτω κόμματα :

Α. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΝΔ) (874.
Keywords
Τυχαία Θέματα