"Κυρίαρχος(της εξουσίας) είναι, κατά τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, αυτός που έχει την αρμοδιότητα να διαχειριστεί την απολύτως επείγουσα κρίση"

....Και επομένως, όχι αυτός που βρίσκεται(σύμφωνα με το περιεχόμενο της επόμενης ερώτησης), στο υψηλότερο σκαλοπάτι της εξουσίας....

Ερώτηση Θαν. Λάλα. Κυρίαρχος(πολιτικά) είναι πάντα αυτός που βρίσκεται στο υψηλότερο σκαλοπάτι της εξουσίας ;
Όχι, λέει ο κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
Ο **Καρλ Σμιτ(λέει ο Ε.Β)...στο βιβλίο του πολιτική θεολογία θέτει το ερώτημα: "Ποιος είναι ο.....
κυρίαρχος;". και απαντά, "Κυρίαρχος" είναι αυτός που αποφασίζει για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Εγώ, λέει ο Ε.Β, αν
με ρωτούσατε τώρα(το 1999) για το πώς θα όριζα αυτόν που κυριαρχεί πολιτικά, θα έλεγα: "Αυτός που έχει την αρμοδιότητα να διαχειριστεί την απολύτως επείγουσα κρίση".
[**Καρλ Σμιτ, Ο καταραμένος συνοδοιπόρος του Χίτλερ http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=373547 ]

Αυτά έλεγε πριν δώδεκα χρόνια, το 1999, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Και "βγήκαν" όλα ! Και "απολύτως επείγουσα κρίση" (χειρότερη δεν γίνεται), με επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, έχουμε και ο "διορατικός" πολιτικός κλήθηκε να την "αντιμετωπίσει", είναι δηλαδή ο "αρμόδιος διαχειριστής της απολύτως επείγουσας κρίσης" και επομένως (σύμφωνα με την δική του, σε "ανύποπτο" χρόνο, άποψη), ο Κυρίαρχος της εξουσίας !!!!

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=114575
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/1999

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλάει στο «Βήμα» για το Χρηματιστήριο, την εκλογή του Προέδρου και τις εκλογές
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/1999, 00:00

Λάλας Θανάσης

"Τα αυριανά κόμματα θα είναι α λα καρτ"
Είναι ένας από τους λίγους πολιτικούς σήμερα που όταν μιλάει καταλαβαίνεις την ευχέρειά του να εκφράσει τις απόψεις του. Δίνει την εντύπωση ότι έχει απαντήσεις για όλες τις ερωτήσεις και ότι με την ίδια διανοητική ικανότητα θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε μια πολιτική συζήτηση αν ήταν από τη μεριά του πολιτικού του αντιπάλου. Το μέγεθός του είναι σαρωτικό και πολλοί είναι αυτοί που τον τοποθετούν στην κούρσα της διαδοχής ­ στον χώρο του ΠαΣοΚ ­ στην πιο πλεονεκτική θέση. Ούτε ο ίδιος άλλωστε δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να ηγηθεί του κόμματος αν του δοθεί η ευκαιρία. Δεν φοβάται να μιλήσει για τον Ανδρέα Παπανδρέου, για τον σημερινό Πρωθυπουργό, για τον κ. Τσοβόλα και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υποστηρίζει ότι η κυριότερη διαφορά στον τρόπο διακυβέρνησης μεταξύ του Ανδρέα Παπανδρέου και του κ. Σημίτη είναι ότι ο ιδρυτής του ΠαΣοΚ εθεωρείτο δεδομένος ­ δεν ετίθετο συζήτηση. Απαντάει επίσης στο πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές και μιλάει για το Χρηματιστήριο, για τους «σπεκουλαδόρους» που έχουν παρεισφρήσει σε αυτό, για την παραοικονομία και την ανακατανομή του εισοδήματος.
Πώς εξηγείτε αυτή τη χρηματιστηριακή μανία των ημερών ; Δεν εγκυμονεί κινδύνους για εσάς;

«Θέλει προσοχή... Ζούμε τώρα τις παρενέργειες μιας εσφαλμένης και βραχυπρόθεσμης αντίληψης που έχει κυριαρχήσει σε πάρα πολύ κόσμο ως προς το Χρημα
Keywords
Τυχαία Θέματα