Κύπρος: Αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΑΚΕΛ με τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΚΟ

Πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΑΚΕΛ με τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΚΟ Γιώργο Κολοκασίδη.
Πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΑΚΕΛ από τη μια και του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΚΟ Γιώργου Κολοκασίδη ξέσπασε ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Αφορμή οι αιχμές του.....
αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΚΟ, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση, για την πολιτική Χριστόφια στο Κυπριακό και τις προτάσεις που έχει καταθέσει η ελληνοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας κατά την Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, ο Γιώργος Κολοκασίδης αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι ενόσω το τουρκικό όραμα παραμένει επεκτατικό, ενόσω η Τουρκία μεγεθύνεται στρατιωτικά, ενόσω η Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή, ο Ελληνισμός δεν έχει την πολυτέλεια του εφησυχασμού και πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση, «και ας μην θεωρήσει κανείς ότι δωρίζοντας εθνικό χώρο μπορούμε να εξασφαλίσουμε ειρήνη. Η οσμή αδυναμίας αποθρασύνει τον ισχυρό» .

Υποστήριξε ακόμα ότι η «σημερινή διαπραγμάτευση κινείται στο χώρο του επικίνδυνου συνταγματικού πειραματισμού» και πρόσθεσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι ότι προσφέρουμε περισσότερα στους Τούρκους από ό,τι δικαιούνται. Που όντως προσφέρουμε. Το ζήτημα είναι ότι έχουμε αφαιρέσει κρίσιμη θεμελίωση από την οικοδομούμενη λύση. Ό,τι και να γίνει, ό,τι και να συμφωνήσουμε δεν έχουμε το δικαίωμα να δυσκολέψουμε την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού με συνταγματικούς θεσμούς δυσλειτουργικούς και θνησιγενείς» .

Επίσης, ο κ. Κολοκασίδης υποστήριξε οτι: «Πολλοί κραδαίνουν την περιώνυμη δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία ως ύπατη ελληνική αξίωση. Σφάλμα μέγα. Είναι δυνατόν αυτή η σύνοψη τουρκικών απαιτήσεων να αποτελεί το ανάχωμα της ελληνικής αντοχής; Μήπως το απορριφθέν σχέδιο Ανάν δεν ήταν μια μορφή διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας; Δεν οδηγούσε όμως σε καταβαράθρωση και κατάλυση; Ας σταματήσουμε λοιπόν αυτή την αδιέξοδη νταμπελομαχία. Το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να εκτρέπουμε τη συζήτηση από τα θεμελιώδη. Ας επανεισάγουμε όρους ελληνικής επιβίωσης και αντοχής. Και το κυριότερο ας επανεστιάσουμε στον κύριο στόχο μας αυτόν της φυσικής και εθνικής επιβίωσης του κυπριακού Ελληνισμού. Στο πλαίσιο της δίκαιης πολιτείας πρέπει να διασφαλίζεται και η ύπαρξη των λοιπών κοινοτήτων του νησιού. Αυτό είναι ένα πράγμα. Είναι άλλο πράγμα όμως η αποδυνάμωση του βασικού στόχου της αποκατάστασης των Ελλήνων της Κύπρου» .

Καταλήγοντας, ο κ. Κολοκασίδης είπε ότι ο Έλληνας και στην Κύπρο και στην Ελλάδα, διαθέτει αστείρευτα αποθέματα σφρίγους και δυναμισμού και «αυτό καμία εσφαλμένη πολιτική απόφαση δεν μπορεί να το αναιρέσει. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Κρατά το μέλλον στα χέρια του. Φθάνει να το θελήσει, φθάνει να το διεκδικήσει. Πάνω και πέρα από κομματικά στεγανά και συνθλιπτικούς κυνισμούς πλεγμάτων κατωτερότητας. Το εθνικό φιλότιμο που κέντρισε τους ξυπόλυτους του Μεσολογγίου φωλιάζει σε κάθε γωνιά της ελληνικής μας
Keywords
Τυχαία Θέματα