Κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία

Πότε υπήρξε μια εβδομάδα που να μην είναι κρίσιμη για την ελληνική οικονομία; Όλες οι εβδομάδες είναι το ίδιο, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια που η οικονομική κρίση έχει θρονιαστεί στην χώρα μας και φαίνεται οτι πολύ δύσκολα θα την αποχωριστούμε.
Οι υπαίτιοι είναι πολλοί για αυτή την κακή κατάσταση που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα. Μην μου πείτε οτι αυτά που μας συμβαίνουν σε επίπεδο εθνικής οικονομίας έχουν ...
δημιουργηθεί απο μόνα τους;

Ευθύνες έχουν οι προηγούμενες διοικήσεις ακόμη και
αυτή που σήμερα έχει τα ηνία της χώρας και πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για όλους μας. Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης είναι τεράστιες διότι έχει επιφορτιστεί με την μεγάλη υποχρέωση να βγάλει την πατρίδα μας απο το διαφαινόμενο αδιέξοδο.

Όταν την ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών πώς θα γίνει σήμερα να μας βγάλουν απο την δύσκολη θέση οι ίδιοι άνθρωποι που μας έφεραν σε αυτήν;

Να μην γελιόμαστε, αγαπητοί συμπατριώτες, αλλα δεν υπάρχει έξοδο απο την οικονομική κρίση που έχουμε περιέλθει ως χώρα για τον απλό λόγο οτι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Ο ετήσιος προϋπολογισμός της χώρας μας δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του ίδιου μας του κράτους… θα βρεθούν χρήματα για να πληρώσουμε τα δάνεια μας στις ξένες αγορές; Αρα θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση. Για αυτό το τελευταίο δίμηνο συζητούν για την περιβόητη αναδιάρθρωση και το κούρεμα, όπως λένε, του δημόσιου χρέους και δεν ξέρουν πως να το χειριστούν διοτι δεν μπορύν να προβλέψουν οι διεθνείς αγορές η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα την εξέλιξη που μπορεί να έχει μια πιθανή αναδιάρθρωση χρέους.

Ένα ειναι σίγουρο, οτι θέλουν η Ελλάδα να είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης, θέλουν μια εξαθλιωμένη χώρα για να ορμήξουν επάνω της και να πάρουν ότι μπορέσουν να πάρουν για το δικό τους συμφέρον το οικονομικό αλλα και για γεωστρατηγικούς λόγους και ο νοών… νοείτω!

Εαν μοιράσουμε τις ευθύνες που έχουμε απέναντι στην χώρα και στις οικογένειές μας, τότε θα βρεθεί σίγουρα μια εφικτή λύση. Εαν συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε μόνο την πάρτη μας, μόνο τους εαυτούς μας στο τέλος θα χάσουμε και αυτά που έχουμε.

Όχι άλλη μια κρίσιμη εβδομάδα που σημαίνει νέα εισπρακτικά μέτρα. Θέλω μια εβδομάδα που θα μιλάει για αποφάσεις τέτοιες που θα μας οδηγήσουν ως έθνος σε μια τουλάχιστον οικονομική ισορροπία και να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλων όχι μόνο το δικό μας αλλα και των παιδιών μας!

http://smouzidis.wordpress.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα