«Κουρεύουν» το Πράσινο Ταμείο και το ρίχνουν στην τρύπα

Mπορεί οι πόροι από το Πράσινο Ταμείο να οδηγούνται και με τη βούλα της κυβέρνησης στον κρατικό προϋπολογισμό, όμως ο δήμος της Αθήνας και τα συναρμόδια υπουργεία σκοπεύουν να αξιοποιήσουν κάποια από τα ψίχουλα που θα μείνουν για το «ξαναζωντάνεμα» του....
κέντρου της πόλης.

Είναι η εφαρμογή ενός σχεδίου επανακατοίκησης του κέντρου μέσα από τη χορήγηση κινήτρων σε νέα ζευγάρια και φοιτητές, το οποίο όμως γίνεται δειλά και
χωρίς πόρους, γεγονός που το καταδικάζει πριν ακόμη ξεκινήσει.

Το φιλόδοξο εγχείρημα που είχε παρουσιάσει τους πρώτους μήνες της θητείας της η τέως υπουργός ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη και αφορούσε τη χρηματοδότηση πράσινων δράσεων και έργων σε υποβαθμισμένες περιοχές από τα έσοδα που θα εισρεύσουν στα ταμεία από τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα, μπλοκάρουν, όπως άλλωστε αναμενόταν οι δημοσιονομικές προτεραιότητες.

Παρ’ όλα αυτά το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τον δήμο της πόλης υπέγραψαν τις προηγούμενες μέρες προγραμματική συμφωνία για την ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου «La Mirage» στην Ομόνοια που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, με σκοπό τη μετατροπή του σε φοιτητική εστία.

Η ειρωνεία είναι ότι μία μέρα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που ανοίγει το δρόμο για να αξιοποιηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό το 95% των εσόδων του Πράσινου Ταμείου, οι τρεις πλευρές (δήμος, υπουργεία Περιβάλλοντος και Εθνικής Αμυνας) έπαιρναν την απόφαση για την κατασκευή του έργου που προορίζεται για φοιτητική εστία με ξενοδοχειακού τύπου υποδομές και με χρηματοδότηση του ταμείου.

Το κτίριο προβλέπεται να παρέχει όλες τις βασικές υπηρεσίες με ενοίκιο που θα ανέρχεται στα 200 ευρώ το μήνα, υψηλή ασφάλεια όλο το εικοσιτετράωρο, κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και εστιατόριο. Με επιπλέον χρέωση θα υπάρχει η δυνατότητα καθαριότητας δωματίου και φροντίδας ρουχισμού.

Στόχος του σχεδίου, αλλά μάλλον αρκετά φιλόδοξος, είναι να τεθεί σε λειτουργία σε ένα χρόνο από σήμερα με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αθηναίων. Είναι βέβαιο όμως θα χρειαστεί πρόσθετους πόρους, αφού μόνο το 5% του Πράσινου Ταμείου θα μείνει για αντίστοιχου τύπου δράσεις και από αυτά θα πρέπει να αποδοθεί τμήμα και στους ασφαλιστικούς φορείς (ΙΚΑ κ.ά.) με βάση το νόμο για τα αυθαίρετα.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα