Κλειδώνει η ημερομηνία των εκλογών


Ο κύβος ερρίφθη. Εκλογές στις...... 29 Απριλίου ή το αργότερο στις 6 Μαΐου φαίνεται πώς έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις που είχε το Σάββατο με την ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Η πρόθεση του πρωθυπουργού είναι, οι εκλογές να γίνουν στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε Λουκά Παπαδήμο.Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που κράτησε περίπου μιάμισι ώρα, ο κ.Τσίπρας είπε ότι ρώτησε τον πρωθυπουργό να του αποσαφηνίσει την ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες και ο κ.Παπαδήμος τον "διαβεβαίωσε ότι η δική του πρόθεση είναι να οδηγηθούμε σε εκλογές στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου".

"Αν πρόκειται απλά για μια απόκλιση εβδομάδας, φαντάζομαι κανείς δεν έχει να θέσει κάποιο ζήτημα", πρόσθεσε.Από την πλευρά της, η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατόν και φωτογράφισε και εκείνη, ως πιθανότερες ημερομηνίες, την 29η Απριλίου και την 6η Μαίου. «Ο πρωθυπουργός δεν μου έδωσε συγκεκριμένη μέρα εκλογών.
Πιθανότητες. Εμείς ζητήσαμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να γίνουν οι εκλογές, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να μη χαθεί άλλος χρόνος (...)"Ε, περίπου ξέρετε τις ημερομηνίες, δεν μπορώ να δεσμευτώ εγώ και να ερμηνεύσω.
Αυτές που γράφουν όλες οι εφημερίδες.
Έχει τόσο μεγάλη σημασία αν θα είναι 29 Απριλίου ή αν θα είναι 6 Μαΐου;
Εμείς θέλουμε όσο γίνεται νωρίτερα -και 29 Απριλίου να γίνουν», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαρήγα.
Keywords