Καυγάς Eurobank-Alpha για το ποιος διέλυσε την συγχώνευση

Ως αβάσιμους ισχυρισμούς απορρίπτει η Eurobank τα όσα αναφέρει η Alpha για τη διάλυση της συγχώνευσης των δύο τραπεζών, λέγοντας πως «η μόνη παράβαση συμβατικών υποχρεώσεων που υφίσταται είναι η μονομερής απόφαση της Alpha να αναστρέψει τη διαδικασία».

Η Alpha
λέει πως η.....
διάλυση του «γάμου» οφείλεται σε πρόσθετη επιβάρυνση άνω των 9 δισ. ευρώ που θα είχε και σε «μη εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων της Eurobank».

Απαντώντας, η Eurobank ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη πως «οι ισχυρισμοί με τους οποίους η Αlpha Bank επιχειρεί να δικαιολογήσει την αθέτηση των συμβατικών της υποχρεώσεων είναι αβάσιμοι» και πως «η απόφαση της Alpha να αναστρέψει μονομερώς τη διαδικασία συγχώνευσης των δύο Τραπεζών, η οποία έχει ήδη εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των Μετόχων και τις αρμόδιες αρχές, αποτελεί τη μόνη παράβαση συμβατικών υποχρεώσεων που υφίσταται».

«Οι σημαντικές ωφέλειες από τη συγχώνευση, που και η ίδια η Alpha Bank αναγνωρίζει, δεν επηρεάζονται σε καμία περίπτωση από το ύψος των ζημιών συνεπεία του PSI+. Αντίθετα οι ωφέλειες αυτές αμβλύνουν την όποια επιβάρυνση από το PSI+, η οποία θα γνωστοποιηθεί σύντομα», αναφέρει η Eurobank στην ανακοίνωση της.

«Η ματαίωση μιας συγχώνευσης αυτής της εμβέλειας, πέραν της σημαντικής απώλειας που συνεπάγεται για τους Μετόχους των τραπεζών, είναι επίσης ασύμβατη με την επιδιωκόμενη ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τη διατήρηση του ιδιωτικού του χαρακτήρα. Ευρύτερα δε, αντιστρατεύεται τη μεγάλη προσπάθεια για την έξοδο της xώρας από την κρίση και την επιστροφή της σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», τονίζει η Eurobank.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα