Καταστροφική η διακυβέρνηση των τελευταίων 37 ετών !

Αγαπητοί Φίλοι και Μέλη των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ,

Είναι απολύτως σαφές σε όλους μας ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ίσως αποδειχθεί το κύκνειο άσμα του φαύλου πολιτικού συστήματος της μεταπολιτεύσεως του 1974. Ο κίνδυνος της στάσεως πληρωμών και της παρεπόμενης –αναγκαστικής- εξόδου από την ευρωζώνη αλλά και την Ε.Ε., ίσως αποτελέσει την καθαρτήριο πυρά, η οποία θα μας απαλλάξει από το άγος της φαύλης και καταστροφικής διακυβερνήσεως των τελευταίων 37 ετών!

Οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, παραμένοντας συνεπείς στις ιδρυτικές τους
αρχές, επιμένουν πως την οριστική λύση στο αδιέξοδο μπορούν να δώσουν μόνον ριζικές θεσμικές αλλαγές, ένα νέο σύνταγμα και....
ένα νέο πολίτευμα με πλήρη διαχωρισμό των εξουσιών, ενίσχυση της λαϊκής κυριαρχίας, απαλλαγή από τις λαϊκιστικές αγκυλώσεις και τους σοβιετικού τύπου αναχρονισμούς της μεταπολιτεύσεως και με ισχυρά αντίβαρα σε κάθε προσπάθεια διαπλοκής και διαφθοράς!

Βεβαίως, σε κρίσιμες στιγμές που διακυβεύεται όχι μόνον η οικονομική αλλά και αυτή καθ’ εαυτή η εθνική κυριαρχία και η υπόσταση της χώρας, θα υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια εξόδου από την κρίση και θα συμπράξουμε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν ειλικρινώς να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Όταν η κατάρρευση θα έχει αποφευχθεί και ένα νέο πολιτικό σύστημα θα έχει εκ των πραγμάτων εγκαθιδρυθεί, θα έχουμε όλη την άνεση να προβάλλουμε τις διαφορές μας και να ζητήσουμε από τους έλληνες πολίτες να εκφράσουν την προτίμησή τους μέσω αδιάβλητων εκλογών.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε, τα πρόσωπα που στελέχωσαν και εξέφρασαν το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα που μας έφερε στο χείλος της καταστροφής, να βρούν το λίγο θάρρος που χρειάζεται και, έστω την τελευταία στιγμή, να προσφέρουν στην πατρίδα τη μόνη υπηρεσία που μπορούν: την οικειοθελή τους αποχώρηση! Άλλωστε, πλέον, δεν εκφράζουν παρά ένα μειοψηφικό ποσοστό του εκλογικού σώματος, τον σκληρό πυρήνα των κομματικών τους οπαδών, έτοιμοι κι αυτοί να τους εγκαταλείψουν μόλις τα νέα πρόσωπα εμφανισθούν στο προσκήνιο! Ομοίως, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είτε δια του βάρους και κύρους του αξιώματός του είτε δια της παραιτήσεώς του, έχει την υποχρέωση να εκπληρώσει το ηθικό –και όχι μόνο το τυπικό του- καθήκον προς την πατρίδα...

Θεόδωρος Πολυζωίδης,
ΠρόεδροςΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα