Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας = Μείωση Δημοσίου

Ακούμε συνεχώς να εκστομίζουν οι πάντες ένα αίτημα για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, εντοπίζοντας σ’αυτήν όλα τα δεινά της κακοδιαχείρισης του κράτους.

Όι πάντες κάνουν αναφορά στην γραφειοκρατία …
Κυβερνώντες, εργοδότες, εργαζόμενοι, πολίτες και πολιτικοί.

Όλοι τη μισούν ακόμη κι αυτοί που βγάζουν “σπυράκια” στο άκουσμα της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά εκεί ακριβώς κρύβεται η γραφεοκρατία στον υπέρογκο δημόσιο τομέα με τις εκατοντάδες άχρηστες υπηρεσίες, γραφεία που φτιάχτηκαν μόνο και μόνο για στιβάξουν διορισμούς.

Ο υπέρογκος δημόσιος τομέας
υποστηρίχτηκε με σταθερότητα εδω και 40 χρόνια και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ, αφού έτσι μπορούσαν να στηρίζουν έναν μηχανισμό δοσοληψίας, εξαγοράζοντας την υποστήριξη των ψηφοφόρων τους με έναν διορισμό.

Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας σημαίνει μικρότερο κράτος. Και μικρότερο κράτος σημαίνει λιγότεροι δημόσιοι οργανισμοί και υπηρεσίες (16.000 αυτή τη στιγμή περίπου). Και λιγότεροι δημόσιοι οργανισμοί σημαίνει συγχωνεύσεις φορεών ή κατάργησή τους. Και συγχωνεύσεις ή κατάργηση φορέων σημαίνει χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Κι αν θέλουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι να συνεχίσουν να αμοίβονται πλουσιοπάροχα τότε θα πρέπε να δεχτούν να γίνουν λιγότεροι, θα πρέπει να δεχτούν την απόλυση των συναδέλφων τους.

Εναλλακτικά, οφείλουν να αποδεχτούν έναν εξαιρετικά χαμηλό μισθό ισόποσο με του ιδιωτικού τομέα.

Ένα αξίωμα και μόνο υπάρχει:

Οι υψηλοί μισθοί και τα προνόμια στο Δημόσιο επιβάλλουν δραματική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Μόνο οι χαμηλοί μισθοί και το καθεστώς ιδιωτικού τομέα μπορεί να επιτρέψει τη διατήρηση ενός τόσο μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων.
www.kontranews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα