Καταιγίδα αγωγών για τις δωρεές στα πυρόπληκτα

ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ
ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ!

Ποιοί ζητούν πίσω τα λεφτά τους
Αυστραλιανή κυβέρνηση 3 εκατ. δολάρια
Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου 10 εκατ. ευρώ
Εφοπλιστής Γιάννης Χατζηπατέρας 20 εκατ. ευρώ (τα.....
μοίρασε μόνος του)
Σπύρος Λάτσης Eurobank
60 εκατομμύρια
Ανδρέας Κανελλόπουλος Τιτάν 1 εκατ. ευρώ
Κλέλια Χατζηιωάννου 5,5
Άλεξ Σπανός ομογενής επιχειρηματίας 1 εκατ.
Αρχιεπισκοπή Αμερικής άνω των 2,5 εκατ. ‘
Μπελλές Αριστείδης Νηρεύς 100.000
Αυστραλιανή κυβέρνηση 3 εκατ. δολάρια
Εθνική Τράπεζα 25 εκατ. (50)
Εμπορική (Credit Agricole) 6 εκατ.
Lafarge ΑΓΕΤ Ηρακλής 1
Βαρδινογιάννης ΕΛΠΕ 5 εκατ
S&B Βιομηχανικά ορυκτά 500.000
Εφοπλιστής Β. Κωνσταντακόπουλος 6 εκατ. ευρώ
Attica Συμμετοχών του ομίλου Παναγόπουλου για λογαριασμό των εταιρειών Super Fast Ferries και Blue Star Ferries 150.000 ευρώ.
Οι Hellenic Seaways 100.000 ευρώ.
Ο εφοπλιστής Ν. Λαιμός, 500.000 ευρώ.
Θ. Βασιλάκης Aegean Airlines 1 εκατ. ευρώ
Γ. Δαυίδ Coca Cola 2 εκατ. ευρώ

Στα όρια της γελοιότητας κινείται πλέον το ελληνικό Δημόσιο, με την κατάργηση του Ταμείου Μολυβιάτη για τους πυρόπληκτους της Μεσσηνίας και της Ηλείας και την «ενσωμάτωση» των 118 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν απομείνει σε αυτό, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι τοπικοί βουλευτές, είχαν προειδοποιήσει, ότι κάτι τέτοιο ήταν απαράδεκτο, όμως κανείς δεν τους άκουσε. Και έτσι, οι δωρητές, αρχίζουν σιγά σιγά να ζητούν τα λεφτά τους πίσω, αφού για άλλο σκοπό τα έδωσαν και αλλού τα βλέπουν να κατευθύνονται. Και το ελληνικό Κράτος, ετοιμάζεται να ανοίξει «πόλεμο» με πανίσχυρους εφοπλιστές και επιχειρηματίες που είδαν το καλό που έκαναν να πάει στο… γιαλό.
Ήδη, ο πανίσχυρος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, έχει καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών, να του επιστραφούν τα 37 εκατομμύρια ευρώ που είχε δώσει για τους πυρόπληκτους, απειλώντας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη! Το παράδειγμά του, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι τις ημέρες της καταστροφής, είχαν διαθέσει μεγάλα ποσά για την ανακούφιση των πυρόπληκτων, αλλά… μόνο εκεί δεν τα είδαν να κατευθύνονται. Το ελληνικό Δημόσιο, τρέχει τώρα και δεν φτάνει να βρει τα χρήματα για να τα επιστρέψει (;) ή να επαναδημιουργήσει το ταμείο.
Ποιοι έδωσαν
Ο κ. Αγγελόπουλος, συνιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής, έχει απευθυνθεί προς το Υπουργείο Οικονομικών με επιστολή του, ζητώντας να επιστραφούν τα χρήματα που είχε δωρίσει. Την υπόθεση έχει αναλάβει προσωπικά ο αναπληρωτής υπουργός, Παντελής Οικονόμου, ο οποίος και έχει διαπιστώσει πως είναι μάλλον αδύνατο να τον μεταπείσει (είχαν και τηλεφωνική συνομιλία, μεταξύ τους). Το αντίθετο.
Τον ίδιο δρόμο με τον κ. Αγγελόπουλο, αναμένεται να πάρουν
και άλλοι ισχυροί, οι οποίοι έδωσαν (μαζί φυσικά και με
Keywords
Τυχαία Θέματα