Κάρτα του Πολίτη: Ψηφιοποίηση του Ανθρώπινου Γένους (;)

Η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδιαζει έως το τέλος του 2011 να έχει επιβάλλει την ηλεκτρονική υπερταυτότητα σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Αυτή η κάρτα του πολίτη κατά τον Γ. Παπανδρέου θα επιλύσει τα προβλήματα ασυνεννοησίας μεταξύ των υπηρεσιών, τη γραφειοκρατία, την εμπλοκή πολλών υπηρεσιών και υπογραφών σε κάθε συναλλαγή των πολιτών με το δημόσιο. Αυτά αμέσως δηλώνονται από την Κυβέρνηση. Εμμέσως κατά καιρούς
έχει δηλωθεί από τους ίδιους αξιωματούχους ότι.....
πρόθεσή τους είναι η κατάργηση της χρήσης του νομίσματος, η χρήση της κάρτας ως φορολογική ταυτότητα και ως αντικατάσταση των αποδείξεων για τις αγορές μας. Έως και στα... διόδια θα χρησιμοποιηθεί.
Παρόλα αυτά η Κυβερνηση έθεσε το θέμα της κάρτας του πολίτη σε δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο και οι πολίτες με ποσοστό 90% (!!!) την καταψήφισαν.
Έτσι απέσυρε αυτό το νομοσχέδιο και... ξανάφερε το ίδιο με άλλη ονομασία: "Νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση", η οποία ακούγεται πιο εύηχη στα αυτιά των πολιτών.
Θα έλεγε κανείς "μα ποιοι καταψηφίζουν την Κάρτα του Πολίτη; Οι ίδιοι δεν είναι που καθημερινά φωνάζουν για τη γραφειοκρατία στο Δημόσιο, για τις δεκάδες υπογραφές που πρέπει να συλλέγουν γυρίζοντας βόλτα τις υπηρεσίες για μια σφραγίδα;
Δε θέλουν όλοι αυτοί οι πολίτες να εξυπηρετούνται γρήγορα και εύκολα;
Είναι τρελοί;"
Ή μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την Κάρτα του Πολίτη;

Και πριν απαντήσω, ας παραθέσω την άποψη του Άγγλου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Clegg.
Θεωρεί λοιπόν τη λειτουργία της Κάρτας του Πολίτη που ίσχυε στην Αγγλία αδιάκριτα προσβλητική για τους πολίτες. Αναφέρει ότι η κατάργησή της απεκατέστησε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και για να κινητοποιηθεί η αγγλική Κυβέρνηση αρκούσε η συλλογή 10.000 υπογραφών από πολίτες που ζητούσαν την κατάργηση της υπερ-κάρτας.
Συνωμοσιολόγος η Κυβέρνηση της Αγγλίας; Έτσι θα απαντούσε ο αγαπητός μας Γιώργος Παπανδρέου φυσικά...
Η ολοκλήρωση εξάλλου της θέσπισης της Κάρτας του Πολίτη θα όστιζε 835 εκ. ευρώ στην Αγγλία. Και εκεί παρότι δεν έχουν μπει στο ΔΝΤ τα σκέφτονται τα λεφτά.
Εδώ όμως, όπου δεν πληρώνονται εδώ και ένα χρόνο πολλοί συνταξιούχοι (και του στενού μου οικογενειακού κύκλου), όπου περικόπτονται δώρα, επιδόματα και μισθοί από την Κυβέρνηση διότι εσχάτως.... λεφτά δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει πρόβλημα να ξοδευτούν εκατομμύρια ευρώ για την εφαρμογή αυτού του νομοσχεδίου.
Μα.... η Τρόικα του ΔΝΤ πώς μας το επιτρέπει αυτό;
Ναι αυτή που ελέγχει κάθε ευρώ που φεύφει απ τα Δημόσια Ταμεία; Αυτή που μετράει και τα ρέστα.
Μήπως η Κάρτα του Πολίτη επιβάλλεται από τα εξωθεσμικά κέντρα της αλλοδαπής, των οποίων σύμμαχος και τοποτηρητής είναι το ΔΝΤ;
Και μήπως αυτή η περίεργη σπουδή αυτών των κέντρων να επιβάλλουν αυτήν την Καρτα την καθιστά ιδιαιτέρως ύποπτη ως προς τη μελλοντική της λειτουργία στις ζωές μας;
Εκτός αν ΔΝΤ, Ευρωπαική Ένωση και λοιποί ενδιαφέρονται για εμάς περισσότερο απ ότι εμείς οι ίδιοι και αν στενοχωριούντα
Keywords
Τυχαία Θέματα