Καλά οργανωμένο το σχέδιο περί δήθεν πραξικοπήματος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να περάσει στα μουλωχτά. Δημοσιεύθηκε ως πληροφορία στον γαλλικό Τύπο (Λιμπερασιόν) και επανήλθε με μαρτυρίες από το defencenet.gr.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη διάψευση. Και μάλιστα, δεν υπήρξε διάψευση των δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου. Χθες αποπειράθηκε να πράξει κάτι τέτοιο μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι ο πρώην υπουργός κ. Μπεγλίτης, αλλά κατάφερε να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, προσθέτοντας θέμα περί «υποσυστημάτων» των
δύο κομμάτων σχετικά με τις προμήθειες για τα εξοπλιστικά, αλλά και....
καταγγελίες για διαπλοκή (δια των μυστικών κονδυλίων) μεταξύ της στρατιωτικής ηγεσίας και δημοσιογράφων... delivery!

Πάντως ακόμη και αν διαψεύδονται οι γελοιότητες περί απόπειρας πραξικοπήματος, μέχρι στιγμής ουδείς έχει μπει στον κόπο να διαψεύσει τον ισχυρισμό ότι αυτές (οι γελοιότητες) χρησιμοποιήθηκαν ως επιχείρημα για την διάσωση του κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με αυτά, ο κ. Παπανδρέου, προκειμένου να πείσει τους εταίρους ότι αναγκάστηκε να καταφύγει στην τρελή ιδέα του δημοψηφίσματος (περί αυτού υπήρξε και γκάφα του Γάλλου Προέδρου με απαξιωτικά σχόλια περί ψυχασθένειας, κατά την κοινή συνέντευξη με τον Ομπάμα μετά το G20), επειδή στην Ελλάδα ο Στρατός ετοίμαζε πραξικόπημα για να τον… ανατρέψει!

Επομένως, το θέμα δηλαδή δεν είναι να διαψευστούν τα περί πραξικοπήματος ως... πραγματικός κίνδυνος. Το θέμα είναι να πληροφορηθούμε αν πράγματι ο κ. Παπανδρέου πήγε στις Κάννες οπλισμένος με αυτό το γελοίο επιχείρημα.

Διότι, σύμφωνα με ακριτομυθίες παρουσία μαρτύρων κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Άμυνας, ο κ. Παπανδρέου, το πρωί της 1ης Νοεμβρίου, τηλεφώνησε στον κ. Μπεγλίτη και τον διέταξε να αποστρατεύσει και τους τέσσερις αρχηγούς, για να γίνει πιο πειστικός όταν θα παρέθετε την επομένη τα επιχειρήματά του στις Κάννες!

Και πραγματικά, στη μία το μεσημέρι, οι αρχηγοί εκλήθησαν από τον τότε υπουργό, ο οποίος τους ανακοίνωσε την αποστρατεία τους!

Στο μεταξύ, είχε γίνει μύλος με το δημοψήφισμα, είχαμε μία παραίτηση βουλευτού, καθώς και απειλές και διαμαρτυρίες από άλλους, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο και κάπου εκεί μέσα στην αναμπουμπούλα συνεδρίασε και το ΚΥΣΕΑ, που επικύρωσε τις αποστρατείες.

Οι ημερομηνίες ταιριάζουν

Στις 31 Οκτωβρίου, επιστρέφοντας από το τριήμερο με τη Σοσιαλιστική Διεθνή στην Κρήτη (όπου, για να μην ξεχνιόμαστε, είχε προεδρεύσει ο κ. Παπανδρέου από τις 28 Οκτωβρίου, κερδίζοντας τον τίτλο του μοναδικού Έλληνα που την ημέρα του Όχι, αυτός γιόρταζε την Αραβική Άνοιξη), έριξε την φοβερή και τρομερή ιδέα περί δημοψηφίσματος.

Επτά ώρες χρειάστηκε για να πείσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Και τους έπεισε! Όλους! Η απόφαση στήριξης της παλαβομάρας ήταν ομόφωνη, όπως περιχαρής μας ανακοίνωσε ο κ. Μόσιαλος.

Μόλις έγινε η ανακοίνωση (της παλαβομάρας) έπεσε πανικός στην Ευρώπη
Keywords
Τυχαία Θέματα