Και τότε το μυαλό μου κλείδωσε μία φωτογραφία που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μου μέχρι να πεθάνω.

Πίσω πλάνο τα ματ με τις ασπίδες τους ακόμα όρθιες, μπροστά ένα χαλί από πέτρες και καταστροφή ......και 2 παιδιά με σκούπες, σακούλες, φαράσια και γάντια στα χέρια να καθαρίζουν τον χώρο!!!

Εχθές από τις 7 το πρωί η κατάσταση μύριζε μπαρούτι στο Σύνταγμα. Αρχικά κάποιοι αφαίρεσαν την πρώτη σειρά κιγκλιδώματα που βρισκόταν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ένταση δημιουργήθηκε και δεύτερη σειρά ματ
ήρθε να αντικαταστήσει τα σίδερα που είχαν φύγει.
Στη συνέχεια για τις επόμενες ώρες ο κόσμος είχε....
αρχίσει να μαζεύεται και όλοι περιμέναμε τις πορείες για να δούμε τι θα επακολουθήσει. Ήρθαν οι του ΠΑΜΕ και επειδή η πλατεία ήταν γεμάτη, πορεύτηκαν προς την Αμαλίας και την Φιλελλήνων. Προς μεγάλη μου έκπληξη δεν έφυγαν όπως κάνουν συνήθως! Συνήθως κάνουν πασαρέλα....περνάνε μπροστά από το Σύνταγμα, κατευθύνονται στο Ζάππειο και μετά γειά σας!!! Μετά ήρθαν οι "άλλοι"....οι κουκουλοφόροι. Εντάσεις δημιουργήθηκαν στην αρχή της Β.Σοφίας. Τα πρώτα δακρυγόνα έπεσαν. Κατεβήκαμε με κάτι φίλους επάνω στην πλατεία και καθήσαμε εκεί. Μπροστά από το Μεγάλη Βρετανία γινόταν χαμός!!! Βλέπαμε μία τους κουκουλοφόρους και μη να τρέχουν προς τα κάτω, μία τα ματ να ανεβαίνουν προς τα πάνω.
Εμείς ακούνητοι εκεί μπροστά από τα αρχαία. Και ξαφνικά βλέπουμε να πετάνε δακρυγόνα επάνω στην Πλατεία, επάνω στις σκηνές και τα παιδιά που βρίσκονταν τριγύρω να τρέχουν να απομακρυνθούν. Μαζί με τα δακρυγόνα όμως κατέβηκαν και οι αναρχοκάτιτις !!! Και υπήρχε ένα ον μαζί τους που έφερνε ολίγον σε άνθρωποειδές. Ένας τύπος γύρω στα 50 μάλλον, δασώδους ανοιχτόχρωμης τριχοφυΐας και με φωνή (αν αυτό ήταν φωνή) που ακουγόταν σαν να σκούζει μουλάρι. Καθώς μιλούσε δε, το στόμα του γέμιζε με σάλια που μέσα στη φαντασία μου τα έβλεπα να τρέχουν από τις άκρες των χειλιών του!
Ένα άτομο που το μόνο που κατάφερνε να αρθρώσει (και μάλλον το είχε σε τσιπάκι μέσα του που έπαιζε σε ριπλευ) ήταν "η επανάσταση θέλει αίμα! Τόσες μέρες είστε ειρηνικά εδώ αλλά τίποτα δεν καταφέρατε! Τώρα αναλαμβάνουμε εμείς. Θα τα κάψουμε όλα! Θα τα καταστρέψουμε όλα!" Φυσικά αυτό το ον δεν μπορούσε ούτε να ακούσει ούτε να συζητήσει. Η νοητική του εξέλιξη δεν του το επέτρεπε φυσικά! Είναι σαν να θες να ανοίξεις φιλοσοφική συζήτηση με ένα γουρούνι! Που τουλάχιστον αυτό θα σε κοιτάζει παραξενεμένο προσπαθόντας να καταλάβει τους ήχους που βγάζεις.

Αυτός ούτε αυτό μπορούσε να κάνει δυστυχώς. Και άλλα χημικά έπεσαν και άλλα παγκάκια καταστράφηκαν και τις καρέκλες του Τερκενλή κάψανε ....και χάος επικράτησε στην πλατεία επάνω. Έφυγα προς την Μητροπόλεως και παρακολουθούσα από εκεί. Άαααααλλλο βίντεο και εκεί! Οι αστυνομικοί χωμένοι μέσα στη στοά κάτω από το υπουργείο οικονομικών και από έξω οι διαδηλωτές να τους γιουχάρουν. Το τι πέτρα είχε αυτό το σημείο δε λέγεται!!!! Όμως τη στιγμή που ήμουν εγώ εκεί δεν υπήρχαν κουκουλοφόροι. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας και προσπαθεί να πετάξει κάτι...και τον αρπάζουν οι διαδηλωτές και του άλλαξαν τα φώτα!! Ναι οι διαδηλωτές της
Keywords
Τυχαία Θέματα