Και πατερναλιστικό ύφος; Τι ανοησίες είναι αυτές;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν καταλάβαμε καλά, έχουμε περάσει στο στάδιο του πατερναλισμού. Και όλοι εκείνοι που ο λαός όχι απλώς δεν τους ακούει (πλέον, διότι παλαιότερα τους άκουγε μια χαρά και τους επέτρεπε να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο), αλλά τους πετάει ό,τι βρει μπροστά του (νερά, καφέδες, ντομάτες, τζατζίκια), αποφάσισαν να… νουθετήσουν τους «Αγανακτισμένους»!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Φταίνε, βέβαια, και οι δημοσιογράφοι, αυτοί οι καινούργιοι «εχθροί του λαού», που επιμένουν να ζητούν από όσους εκτίθενται δίνοντας συνεντεύξεις, τη γνώμη τους για το...
Κίνημα των «Αγανακτισμένων».

Οπότε, κάτι πρέπει να πουν οι άνθρωποι. Και αρχίζουν τις νουθεσίες:

«Να προσέξουν μήπως καπελωθούν» – αν και πολύ θα ήθελαν να τους καπελώσουν οι νουθετούντες.

«Μπορούν να λειτουργήσουν ως συναγερμός, αλλά υπό προϋποθέσεις» – θεωρούν ότι μπορούν ακόμη να ορίζουν αυτοί τις προϋποθέσεις.

«Είναι ένα πολιτικό γεγονός» – δηλαδή κάτι το στιγμιαίο, που δεν διαθέτει προοπτική.

«Η χύμα αγανάκτηση και οι προπηλακισμοί, δεν επιλύουν προβλήματα, αλλά προσθέτουν» – ενώ οι χύμα ψηφοφορίες και όλες οι ανοησίες που ακούγονται εντελώς χύμα, επιλύουν προβλήματα και αφαιρούν σκοτούρες.

«Αυτοί που δηλώνουν ότι ανησυχούν, απλώς οργανώνουν εκδηλώσεις χειροκροτήματος και γιουχαΐσματος» – ενώ οι καθωσπρέπει οργανώνουν συγκεντρώσεις παραπληροφόρησης και προπαγάνδας.

«Σύντομα θα γνωρίζουμε αν οι πλατείες της Ελλάδας που τις χαιρετίζουμε ολόψυχα, θα είναι η μαγιά για μια ριζική ανανέωση του πολιτικού σκηνικού ή απλώς προαναγγέλλουν την τελική πράξη του δράματος μέσα από μια χαρούμενη διονυσιακή γιορτή αυτοκαταστροφής και συλλογικής αυτοκτονίας» - ενώ μέχρι τώρα άλλοι είχαν το μονοπώλιο των διονυσιακών εορτών και του «φάτε, πιείτε δραγουμάνοι».

«Οι αδέσποτες βολές από τις πλατείες δεν μπορούν να εκληφθούν ως αποτελεσματικές» - ενώ οι αδέσποτες ψηφοφορίες επί κειμένων που δεν έχουν διαβάσει, είναι αποτελεσματικές.

«Δεν φοβούνται (σ.σ. οι κρατούντες) τα κινήματα της πλατείας όσο και αν σε αυτά συμμετέχουν μάζες, κόσμος με διάθεση πραγματικά να διεκδικήσει κάποια αλλαγή, αν κι εδώ είναι λίγο θολά τα πράγματα, τι θέλει ο καθένας» - ενώ όταν δεν είναι θολά τα πράγματα, τρέμουν και φρικιούν.

Υπάρχει τόσο μεγάλη σύγχυση που δεν θέλουν να καταλάβουν πως όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στο δρόμο, δεν το κάνουν για να νουθετηθούν από αυτούς εναντίον των οποίων στρέφουν τις διαμαρτυρίες και τις μούντζες τους.

Μετά τις συγκεντρώσεις της Κυριακής, ετέθη και θέμα αριθμού των διαμαρτυρομένων.

Άκουσα τον εκπρόσωπο κόμματος που προσπαθεί να απεμπλακεί από την εμπλοκή του στην ψήφιση του μνημονίου, να κάνει έναν περίεργο υπολογισμό του τύπου «η Ευρώπη έχει 500 εκ πολίτες, αν βγουν στους δρόμους τα 50 εκ, τότε κάτι θα θέλουν να πουν»!

Ώστε με 50 εκ κόσμο κάτι μπορεί να γίνει, έ; Διαφορετι
Keywords
Τυχαία Θέματα