Κ. Μητσοτάκης: "Η Ντόρα έπρεπε να αποδεχθεί την πρόσκληση Σαμαρά"

H Nτόρα Μπακογιάννη, θα ήθελα να είχε αποδεχθεί το προσκλητήριο Σαμαρά, δήλωσε στο Radio 9, ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι μεταφέρει την άποψη πολλών απλών νεοδημοκρατών που θεωρούν ότι θα ήταν καλό να πετύχει η ΝΔ μία τέτοια διεύρυνση.
Για τέτοια θέματα απαιτούνται αμοιβαίες υπερβάσεις, αλλά.....
αφήστε να δούμε τι θα γίνει μετά τις εκλογές,
συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε κάθε περίπτωση, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ μίας ευρύτερης πλειοψηφίας ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ. «Η ΝΔ», είπε, «πρέπει να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού μίας ευρύτερης πλειοψηφίας που θα στηρίξει τις αλλαγές».

Ερωτηθείς εξάλλου για το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι τον προβληματίζει η δημοσκοπική δυναμική του, ωστόσο όπως εκτίμησε, τέτοια κόμματα δεν συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο, ενώ έκανε λόγο για απίστευτες ασυναρτησίες στο πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Ο Κυριακός Μητσοτάκης εξέφρασε εξάλλου την έκπληξή του για τη δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργου Παπακωνσταντίνου περί συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε παρωδία την πρόσφατη Εξεταστική για το έλλειμμα του 2009.

«Εξεπλάγην από τη δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου περί συγκυβέρνησης διότι σας θυμίζω ότι ο είναι ο ίδιος που έχει σύρει τα εξ αμάξης στη ΝΔ εδώ και δυο χρόνια, κατηγορώντας την, περίπου, για όλα τα δεινά της Μεταπολίτευσης και μην αναγνωρίζοντας ο ίδιος το πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης που έχει στην κατάντια που έχει βρεθεί σήμερα ο τόπος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε παρωδία την Εξεταστική Επιτροπή διαμηνύοντας: «Το κεφάλαιο της διερεύνησης του τρόπου με τον οποίο η χώρα έφτασε στο ΔΝΤ δεν έχει κλείσει και σίγουρα θα μας απασχολήσει και πάλι στο μέλλον».

Ερωτηθείς τέλος, αν θα πρέπει, πέραν των όποιων πολιτικών ευθυνών, να αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες, ξεκαθάρισε: «Εγώ θέλω μια νηφάλια διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο φτάσαμε στο ΔΝΤ, χωρίς ακρότητες και με βάση τα όσα προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα».

http://dailynews24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα