Ηρακλειδείς ή Ευρωπαιστές ;;;

Οι μεγάλες διαφορές των Ελλήνων πολιτικών!!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Ηρακλήδες υπήρχαν τρείς, ο εκατόγχειρας Αιγαίων-Βριάρεως-Ηρακλής, που αναφέρει ο Όμηρος ( Ιλ. Ραψ.Α, στ. 400 και επ.), ο ημίθεος Ηρακλής, γιός του Δία και της Αλκμήνης, ο Ιδαίος Ηρακλής ο οποίος ήταν ένας εκ των Ιδαίων Δακτύλων (οι Ιδαίοι Δάκτυλοι, γιοί της Ρέας-Κυβέλης ήσαν πέντε, Ηρακλής,
Επιμενίδης, Ιάσιος, Ίδας και....
Παιωναίος). Ο Ιδαίος αυτός Ηρακλής ίδρυσε τους Ολυμπιακούς αγώνες. Δεκάδες άλλοι Ηρακλήδες έκαναν την εμφάνισή τους στον Ελλαδικό και παγκόσμιο χώρο. Οι άθλοι τους είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν.

Βλέπουμε τον Ηρακλή της Αλκμήνης να εκτελεί δώδεκα άθλους και να καταξιώνεται σαν ο κατεξοχήν Ελληνικός ήρωας, νικά δε στο τέλος και αυτόν τον Άδη-θάνατο, με τον τρικέφαλο φύλακα κέρβερο και ανεβαίνει πανηγυρικά στον Όλυμπο, έδρα των αθανάτων, λυτρώνοντας έτσι το ανθρώπινο γένος από το φόβο του θανάτου.

Το επίλεκτο σώμα ή αλλιώς η “φρουρά” των “Διογενών” βασιλέων (την εποχή του Δία οι Βασιλιάδες των περιοχών λεγόντουσαν Διογενείς ή Διοτρεφείς, έτσι την εποχή του Κρόνου οι βασιλιάδες λεγόντουσαν Τιτάνες…» Αιγαίο Βουνό σελ. 171), το ονομάζανε οι «Ηρακλειδείς».

Η δράση των “Ηρακλειδών”, συνεχίζεται ανά τους αιώνες με χαρακτηριστικό τους την προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως η δύναμη είναι συνυφασμένη με την εξουσία, έτσι και οι “Ηρακλειδείς”, απετέλεσαν σύμβολα της δύναμης της εξουσίας.
Η δραχμή είχε ώς σύμβολα προστάτες εκατέρωθεν του εθνοσήμου τούς δύο “Ηρακλειδείς”.

Σύμβολα οι “Ηρακλειδείς” λοιπόν, της οικονομικής, και όχι μόνον, εξουσίας επί εποχής “δραχμής”.

Συχνά ο όρος “ευρωπαιστής” χρησιμοποιήται ώς επιθετικός προσδιορισμός, αυτών οι οποίοι υποστηρίζουν την “ευρωπαική” πορεία μιάς χώρας.
Ευρωπαιστής είναι ο οπαδός του “ευρωπαϊσμού”, είναι αυτός ο οποίος, θεωρεί ότι η Ευρώπη αποτελεί πολιτισμικό πρότυπο, ο οποίος, θεωρεί την πολιτική της Ευρώπης ως σύνολο πολιτικής, θετική, για τα εθνικά του συμφέροντα, και επιδιώκει την ένωση των ευρωπαϊκών κρατών ώς μία κοινωνικο-οικονομική οντότητα.

Ομως αυτή η πορεία τα τελευταία χρόνια εμπεριέχει, και “επώδυνες” παραχωρήσεις πέραν του ανεκτού “συμβιβασμού” απο πλευρά μας πρός τους Ευρωπαίους, οι οποίες ξεπερνούν το όριο, της παραχώρησης Εθνικής κυριαρχίας της χώρας, τα όρια της " αλληλέγγυας συνεταιρείας".

Είναι γεγονός ότι η έννοια του “συμβιβασμού”, στην ελληνική κουλτούρα και τα “μυαλά”, έχει “υποτιμητικό” χαρακτήρα, ενώ σε άλλους πολιτισμούς-κουλτούρες, θεωρείται ο βασικός παράγοντας για την επίτευξη παραγωγικών συμφωνιών, οι οποίες “ξεκολλάνε” από συμπαγείς θέσεις και δημιουργούν θετικές και προοδευτικές δυναμικές, και δημιουργούν παραγωγικές διεξόδους.

Ηρακλειδείς όλου του κόσμου ενωθείτε, συμβιβαστήτε, η χώρα πλέον είναι Ευρωπαική !!!

Οι λεγόμενοι «Ευρωπαϊστές» καλούνται να αποδείξουν έμπρακτα πλέον, ότι, όταν μιλάνε για ευρωπαϊκές αρχές, είναι
Keywords
Τυχαία Θέματα