ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ:΄΄ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΤΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ΄

ΟΙ.. ΜΥΘΟΙ ΠΕΡΙ ΖΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !

΄΄Η ιστορία έχει δείξει ότι το Βατοπαίδι αποτελεί θεματοφύλακα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού΄΄ σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτης Εφραίμ κατά τη χθεσινοβραδυνή εκδήλωση στο πολυχώρο ΄΄Αθηναϊς΄΄ στο Γκάζι ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο της Μονής.

Απο την πλευρά του ο καθηγητής εκκλησιαστικού δικαίου
της Νομικής Αθηνών κ. Γ.Κονιδάρης , αναφέρθηκε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας με το......
οποίο έχει ασχοληθεί ενδελεχώς, λέγοντας πως είναι αδιατάραχτο πριν την ίδρυση ακόμα του Ελληνικού κράτους, υποστηρίζοντας, ότι βάση σχετικών αποφάσεων του Ελληνικού Κράτους,η λίμνη ανήκει στη Μονή.Το agioritikovima.gr βρέθηκε στην εκδήλωση και κατέγραψε τα σημαντικότερα σημεία της.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Φιλών Μονής Βατοπαιδίου και έγινε στο Πολυχώρο «Αθηναΐς» παρουσία χιλίων και πλέον ατόμων. Ομιλητές ήταν ο ο ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο Καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Κονιδάρης και ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Θράκης Αρης Χαραλαμπάκης.

Η ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ,ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ!

΄΄Η ιστορία έχει δείξει ότι το Βατοπαίδι αποτελεί θεματοφύλακα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού΄σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο γέροντας Εφραίμ.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Μονής και στα σχέδια που υπήρχαν για το σκοπό αυτό,που όμως έμειναν μόνο στα χαρτιά,λόγω της δεσμεύσης των τραπ.λογαριασμων της Μονής! ΄΄.Σύμφωνα με τους νόμους του Κυρίου,η ελεημοσύνη δεν πρέπει να φανερώνεται αλλά πρέπει να γίνεται εν κρυπτώ.Για αυτό το λόγο αναθέσαμε σε πνευματικά μας παιδιά τη σύσταση φιλανθρωπικού ιδρύματος που θα είχε ως σκοπούς την αποκατάσταση ναρκομανών και αναπήρων, θα παρείχε οικονομική και πνευματική βοήθεια σε φτωχές και άπορες οικογένειες και θα ανέπτυσε πνευματικό και μορφωτικό πρόγραμμα για τους νέους.΄΄ σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτης.
Η Μονή Βατοπαιδίου έχει πνευματική και πολιτισμική παράδοση ,έχει αναπτύξει πλούσιο Ιεραποστολικό έργο,εντός και έκτος συνόρων αλλά ταυτόχρονα., είναι ένα κέντρο της Ορθοδοξίας. ΄΄

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Οι μύθοι που εντέχνως έχουν καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια αναφορικά με την πολύκροτη ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπαιδίου και του Ελληνικού Δημοσίου και την υποτιθέμενη ζημία του δεύτερου, διαλύθηκαν ένας προς ένα και η μόνη αλήθεια ήρθε επιτέλους στην επιφάνεια μέσω επιστημονικά τεκμηριωμένων πορισμάτων πιστοποιημένων οίκων αξιολόγησης της Ελλάδος και του εξωτερικού, που έρχονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.
Αυτό προέκυψε από τη χθεσινοβραδυνή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα ΄΄Αθηναϊς΄΄
Τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαρούχας, ο οποίος και γνωστοποίησε στο κοι
Keywords
Τυχαία Θέματα