Ιδού το Ενιαίο Μισθολόγιο - Εφεδρο-απολύουν 55άρηδες - Μισθοί πείνας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 780 ευρώ, ενώ πλέον τα μόνα επιδόματα που διατηρούνται είναι της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και των απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών, οικογενειακό επίδομα,
θέσης ευθύνης, που θα το λαμβάνουν μόνο οι προϊστάμενοι και παραγωγικότητας, που θα.....
καταβάλλεται μόνο στα τμήματα που αποδίδουν και εκπληρώνουν τους στόχους του «συμβολαίου αποτελεσματικότητας» που θα υπογράφουν.

Υπολογίζεται ότι ο κάθε μισθωτός του δημοσίου χάνει κατά μέσο όρο επιπλέον των ήδη μέχρι στιγμής απωλειών του σε εισόδημα, περί το 14% του μισθού του!

Οι ηλικίας 55 ετών οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια πραγματικής και συντάξιμης υπηρεσίες θα είναι το όριο από το οποίο θα ξεκινάει η διαδικασία της εφεδρείας.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις για την εφεδρεία που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο , όσοι είναι από αυτή την ηλικία και πάνω θα μπουν στο προσυνταξιοδοτικό στάδιο και θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού με τον οποίο έφυγαν, χωρίς να τα επιδόματα.

Οι οργανικές θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν στην εφεδρεία θα καταργούνται με στόχο να μειωθεί το κράτος μεσοπρόθεσμα κατά 30%.

Δεν είναι πολλές οι κατηγορίες που εξαιρούνται, ανάμεσα στις οποίες είναι οι ανάπηροι με ποσοστό άνω των 67% και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Όσων αφορά το ενιαίο μισθολόγιο, ο βασικός μισθός προσδιορίζεται στα 780 ευρώ.

Ο μισθός αυτός θα διαμορφώνεται ανάλογα τον βαθμό και την εκπαίδευση του υπαλλήλου. Τα επιδόματα θα αγγίζουν τα 500 ευρώ για τα Χριστούγεννα και τα 250 ευρώ για Πάσχα και για επίδομα αδείας.

Ωστόσο θα δίνεται κίνητρο επίτευξης στόχων, το οποίο αν υπουργείο ή φορέα δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 3% του συνολικού μισθολογικού κόστους του προηγούμενου χρόνου.

Αναλυτικά, οι ρυθμίσεις:

Σύστημα Βαθμολογικών Προαγωγών και Μισθολογικής Εξέλιξης των Υπαλλήλων του Κράτους, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και άλλων φορέων του δημόσιου τομέα και συναφείς διατάξεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

Γενικές Διατάξεις

Αρθρο 1

Πεδίο Εφαρμογής

1. Στις διατάξεις του παρόντος νόμου υπάγονται οι μόνιμοι και δόκιμοι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ):

α) του Δημοσίου,

β) των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α΄ και β΄ βαθμού,

γ) των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α),

δ) οι εκπαιδευτικοί,

ε) της Γραμματείας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, των Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας,

στ) οι κληρικοί,

ζ) οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και μόνιμοι αγροτικοί ιατροί,
Keywords
Τυχαία Θέματα