Ιδού γιατί δεν πάμε σε εκλογές... η χρεοκοπία της 15ης Μαΐου και ο τρομαγμένος πρωθυπουργός!

Γίνεται ένα χρεοκοπημένο («και με σφραγίδα») κράτος, δηλαδή με πληρωμή ακόμα και των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) στους δικαιούχους κατόχους των απλήρωτων ομολόγων, να ξαναχρεοκοπήσει δύο μήνες μετά την πρώτη του χρεοκοπία;
Γίνεται, αν πρόκειται για την Ελλάδα και την κρίση χρέους της την έχουν διαχειριστεί ξένα κέντρα με πολιτικούς- μαριονέτες!
Ιδού λοιπόν, πως.....
διαμορφώνεται η κατάσταση μόλις είκοσι ημέρες πριν από την ολοκλήρωση του περίφημου PSI (που θα «έβαζε
πάτο στο βαρέλι» κατά την έκφραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου από το περασμένο ακόμα καλοκαίρι) και πως η...Ελλάδα παρ’ότι έχει πιάσει «πάτο» πλέον εν είδη γεωτρύπανου σκάβει τον πάτο του βυθού για οριστικό ενταφιασμό.
Βέβαια το πιθανότερο είναι ότι θα έχει και παρέα σύντομα στην χρεοκοπία: «Η Ελλάδα ήταν ένα σπυρί, η Πορτογαλία είναι πληγή και η Ισπανία όγκος». Αυτή είναι η κατάσταση στην ευρωζώνη αυτή στιγμή σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pimco, Bill Gross.
Η τοποθέτηση αυτή έγινε μετά τη νέα άνοδο στην απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου που άγγιξε το 5,85% (!), επίπεδο στο οποίο είχε φτάσει στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, προτού δηλαδή ξεκινήσει η ΕΚΤ τις μαζικές ενέσεις ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
Αλλά προηγούνται τα δικά μας, όπου: Ομόλογα αξίας περίπου 8,5 δισ. ευρώ ξένου δικαίου, δεν δέχονται το PSI και ζητούν να αποπληρωθούν στο 100% της αξίας του και αυτό είναι οριστικό αρά τη νέα αναγκαστική παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, μπας και συγκινηθούν.
Είναι αυτό ακριβώς που είχαμε προβλέψει: Αυτούς δεν μπορεί κανείς να τους εκβιάσει γιατί τα έχουν αγοράσει βάσει του ξένου δικαίου τα ελληνικά ομόλογα που σημαίνει ότι πάνε στα ξένα δικαστήρια και ξεκινούν τις κατασχέσεις κρατικής περιουσίας, αφού πρώτα πληρωθούν και τα ασφάλιστρα κινδύνοτυ (CDS).
Δηλαδή, αυτοί δεν θέλουν, δεν τους συμφέρει καν, να πληρώσουμε!
Ότι θα συμβεί δηλαδή, πολύ σύντομα και με τον κύριο όγκο των λοιπών ομολόγων που ανταλλάχθηκαν από την «ελληνική» κυβέρνηση Παπαδήμου, αφού όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι είναι πρακτικά αδύνατον να πληρωθεί το χρέος με το βάραθρο της ύφεσης που έχουν οδηγήσει τη χώρα η εγχώρια οικονομικο-πολιτική ελιτ και οι ξένοι συνεργάτες τους.
Αυτά, λοιπόν τα ομόλογα που ζητούνται να αποπληρωθούν στο 100% της αξίας τους είναι καθαρά κερδοσκοπικά και άρα πιο επικίνδυνα και ανεξέξεγκτα: Ανήκουν σε hedge funds, τα οποία απέκτησαν τους τίτλους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, στο 35-40% της ονομαστικής τους αξίας και εκβιάζουν τώρα να αποπληρωθούν στο 100% της ονομαστικής τους αξίας.
Η κυβέρνηση αμήχανα δηλώνει ότι "το οικονομικό της πρόγραμμα δεν προβλέπει διαθέσιμα κεφάλαια για την πραγματοποίηση πληρωμών σε ιδιώτες πιστωτές που αρνούνται να λάβουν μέρος στο PSI πέρα των ποσών που αυτοί θα λάμβαναν σε διαφορετική περίπτωση", αλλά η ISDA, από την πλευρά της έχει προειδοποιήσει ότι η μη πληρωμή των συγκεκριμένων ομολόγων, θα αποτελέσει εκ νέου πιστωτικό γεγονός και βέβαια μετά έρχονται οι κατασχέσεις!
Η πρώτη
Keywords
Τυχαία Θέματα