Η ύπαρξη του Γιώργου Παπανδρέου και η διάλυση του ΠΑΣΟΚ

Σε μια εβδομάδα από σήμερα συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όχι βέβαια για να εκλέξει νέο πρόεδρο όπως ζήτησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, αλλά για να συζητήσουν για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Αφορμή στάθηκε η εικόνα πλήρους διάλυσης της Κ.Ο στην ψηφοφορία διατάξεων του ......
πολυνομοσχεδίου, όπου σαν άτακτο μπουλούκι οι βουλευτές, ψήφιζαν ότι υπαγόρευε στον καθέναν η συνείδηση του ή κομματική
του πελατεία.

Στην πραγματικότητα όμως Κ.Ο γίνεται για να θυμίσει ο Γιώργος Παπανδρέου την ύπαρξη του, σε όσους το λησμόνησαν, πολύ δε περισσότερο να απαντήσει στις φωνές που τις τελευταίες ημέρες τον αμφισβήτησαν, όπως ο Κώστας Σκανδαλιδης, που έβαλε θέμα κενού εξουσίας, αλλά και στον Μιχάλη Χρυσοχοιδη που σε καθημερινή πια βάση επιχειρεί να αποδημήσει την διετή διακυβέρνηση Παπανδρέου λειτουργώντας σχεδόν αυτοκαταστροφικά.

Χρόνος για τη σύγκληση της βρέθηκε τελικά για να καταφέρει να συμμετάσχει σε αυτήν …και ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος έχει μια σειρά νέων ταξιδιών συνεχίζοντας την εκστρατεία… «σωτηρία της χώρας». Μέχρι όμως την Πέμπτη, η ιστορία των τελευταίων δυο χρόνων, έχει αποδείξει ότι πολλά μπορούν να συμβούν και μια εβδομάδα είναι πολύς πολιτικός χρόνος ειδικά για το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι στην Ιπποκράτους είναι «στα κάγκελα» με τον Μιχάλη Χρυσοχοιδη. Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου μετέφεραν την ενόχληση του ίδιου, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούσαν ακόμη και για διαγραφή του.

Επικράτησαν -προς το παρόν τουλάχιστον - οι πιο ψύχραιμες φωνές που έλεγαν ότι «στην κατάσταση που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ δεν είναι καιρός για διαγραφές και για νέες περιπέτειες». Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρχει συνέχεια ειδικά στην περίπτωση που ο υπουργός ανάπτυξης «τραβήξει και άλλο το σκοινί».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αν στη συνεδρίαση θα προβλέπεται να μιλήσουν οι βουλευτές ή εάν η διαδικασία θα κλείσει με τον Γιώργο Παπανδρέου να κατακεραυνώνει όλους εκείνους, που είτε διάβασαν είτε όχι, όψιμα βγήκαν από …αριστερά, με αντιμνημονιακές κραυγές απαιτώντας τους εδώ και τώρα διαβεβαιώσεις για την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου και όλων όσων έρχονται τα οποία θα είναι πολλά και δύσκολα.
briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα