«Η τυπική χρεοκοπία απομακρύνεται επί του παρόντος»

Την εκτίμηση ότι «η τυπική χρεοκοπία απομακρύνεται επί του παρόντος», έκανε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας όμως ότι «η χώρα βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο χρεοστάσιο, με την έννοια ότι δεν μπορεί να καταβάλλει αυτά που οφείλει και εκείνα που υποχρεούται».
«Έχω όμως την άποψη ότι τυπική χρεοκοπία δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον για .....
ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι η Ευρώπη και η Ευρωζώνη ειδικότερα αντιλαμβάνεται ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα σημάνει αντανακλαστικά δυσμενέστατες συνέπειες στη συνολική οικονομική λειτουργία όχι μόνο της Ευρωζώνης, αλλά συνολικότερα της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Αναφερόμενος στην πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για παραίτηση από βουλευτικά προνόμια, όπως η αποζημίωση από συμμετοχή σε επιτροπές είπε: «Εκτός από την παραίτηση από την αποζημίωση για τις επιτροπές, στην οποία έχω προβεί μαζί με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, νομίζω ότι πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το θέμα της δραστικής μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης και ταυτόχρονα ο ανακαθορισμός της βουλευτικής σύνταξης.

Να υπάρξει δηλαδή μια περαιτέρω μείωση -γιατί ήδη έχει υπάρξει - και θα πρέπει να προωθηθεί και να αποφασιστεί, να σταματήσει η δεύτερη σύνταξη για τον βουλευτή».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εκτίμησε ότι το κόμμα του θα μπει στη Βουλή «και μάλιστα με μεγαλύτερο ποσοστό απ’ αυτό που οι σημερινές δημοσκοπήσεις μας δίνουν», επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε σε έναν ευρύτερο ανακαθορισμό των πολιτικών συσχετισμών» και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι το πολιτικό τοπίο, η κεντρική πολιτική σκηνή, σε συνδυασμό με τον ανακαθορισμό θέσεων και διατάξεων και στην κοινωνία, θ' αλλάξει».

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα