Η τρόικα θέλει «μισή» εσωτερική υποτίμηση

«Πίεση, περισσότερη πίεση» είναι το σύνθημα της τρόικα από την ημέρα που επέστρεψε στην Αθήνα. Οι διαρκείς απαιτήσεις της, εφόσον εφαρμοστούν, θα δημιουργήσουν μία νέα κοινωνία στην Ελλάδα, ένα νέο επίπεδο πλούτου.

Η μέθοδος είναι η «εσωτερική υποτίμηση», που σημαίνει
μικρότερες αμοιβές και μισθοί, αλλά και φθηνότερα προϊόντα. Μέχρι τώρα η τρόικα μας επιβάλλει το....
πρώτο μισό της «εσωτερικής υποτίμησης». Δείτε πως λειτουργεί η τρόικα. Στο δημόσιο τομέα πέρασε απολύσεις και εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων, το κλείσιμο ή τη συγχώνευση δημοσίων οργανισμών, το ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων, το κλείσιμο ή τη συγχώνευση σχολείων και νοσοκομείων, περικοπές 40% σε μισθούς και συντάξεις, την μείωση των ασφαλιστικών εσόδων και των δαπανών για την υγεία και την ασφάλιση. Και τώρα παρεμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα ζητώντας την κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης και την μείωση των τιμών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ο πραγματικός της στόχος είναι η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων.

Τι πρέπει να γίνει τώρα με βάση το σχέδιο της τρόικα: να μειωθούν οι τιμές στο ράφι. Αλλά αυτό δεν ξέρει πω να το επιβάλλει και η ιδεοληπτική αρχή της «προσφοράς και της ζήτησης» δεν εφαρμόζεται στην πράξη. Κατ’ αρχήν, ακόμα και αν γίνει μείωση, δεν μπορεί να εξισορροπήσει την μείωση των εισοδημάτων και την απώλεια χρημάτων που έγινε επί 2 χρόνια όταν οι τιμές δεν έπεφταν.

Επίσης η τρόικα και η κυβέρνηση ακολουθούν αντιφατικές πολιτικές. Θέλουν να πέσουν οι τιμές στο ράφι, αλλά αυξάνουν τον ΦΠΑ στο 23%. Άρα οι τιμές δεν θα πέσουν. Και το μόνο που θα γίνει θα είναι η μείωση των εισοδημάτων.

http://www.antinews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα