Η τρόικα καταργεί μισθούς και συμβάσεις!

Την αφαίρεση ιστορικών κοινωνικών κατακτήσεων ζητεί τώρα η Τρόικα, εκμεταλλευόμενη την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης και την έλλειψη διαπραγματευτικής διάθεσης.

Οι ελεγκτές της τριμερούς επιτροπής (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη φέρονται να ζήτησαν:.....


1. Κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αν δεν επιτευχθεί στην υπογραφή της νέας, μείωση των κατώτατων ορίων
στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

2. Γενική κατάργηση της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων για τα επόμενα τρία χρόνια, και

3.Ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις ακόμα και σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 20 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εργασίας φέρεται να απάντησε στην Τρόικα πως κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα την αγοραστική δύναμη και θα μείωνε τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Επιφυλάχθηκε ωστόσο να ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό για τα νέα δεδομένα.

Δεν θα γίνουμε Ινδία

Η Ελλάδα έχει συμβάσεις και θεσμούς, που προστατεύουν τους εργαζόμενους, είπε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνάντηση, που είχε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Μακεδονία. «Δεν πρόκειται να γίνουμε Ινδία», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Η πρώτη αντίδραση της ΓΣΕΕ

«Μολών λαβέ» είναι το μήνυμα των συνδικαλιστών στις νέες απαιτήσεις της Τρόικα με τη ΓΣΕΕ να σημείωνει ότι πρόκειται για «έσχατο σημείο θράσους».

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα