Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου όρος για την 5η δόση απειλεί το Eurogroup

Στις αρχές Ιουλίου, και υπό τον όρο της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, θα εκταμιευτεί η δόση των δανείων προς την Ελλάδα, ύψους 12 δισ. ευρώ, όπως δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη λήξη των εργασιών του Συμβουλίου, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup αποφάσισαν να παραπέμψουν για τις αρχές Ιουλίου τις τελικές ρυθμίσεις για το νέο....
πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα,
στο οποίο πάντως θα έχουν εθελοντική συμμετοχή και ιδιώτες. Στο κοινό ανακοινωθέν υπογραμμίζεται, δε, η ανάγκη πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα για τους βασικούς στόχους του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.
Συγκεκριμένα, στο κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης επισημαίνεται ότι η έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την ελληνική Βουλή θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων στις αρχές Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά το νέο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν να καθορίσουν στις αρχές Ιουλίου τις βασικές παραμέτρους «μιας νέας και σαφούς στρατηγικής χρηματοδότησης».

Εξάλλου, για πρώτη φορά σε ανακοινωθέν του, το Eurogroup αναφέρεται και στην ανάγκη πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης κάλεσαν όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να υποστηρίξουν τους βασικούς στόχους του προγράμματος, ώστε να διασφαλιστεί η αυστηρή και ταχεία εφαρμογή του.

Λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια, το εύρος και τη φύση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, η εθνική ενότητα είναι προαπαιτούμενο για την επιτυχία, καταλήγει το ανακοινωθέν των χωρών μελών της ευρωζώνης.

http://www.kentrinews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα