Η πρώην σύμβουλος του Παπανδρέου και κολλητή του Παμπούκη … συνήγορος υπεράσπισης του Ψωμιάδη!

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο «έκπτωτος» Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιου Σώκου με την οποία τέθηκε σε αργία. Ποιο είναι όμως το παράδοξο;;;

Συνήγορος υπεράσπισης του......
Παναγιώτη Ψωμιάδη
σ’ αυτήν την δικαστική διαμάχη, είναι η καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών και τέως σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Γλυκερία Σιούτη, η οποία διατηρεί δικηγορικό γραφείο μαζί με τον πρώην υπουργό Χάρη Παμπούκη.
Η Γλυκερία Σιούτη υποστήριξε ότι ο Ψωμιάδης τιμωρήθηκε για αδίκημα που έχει διαπραχθεί πριν τρεις θητείες και όταν είχε την ιδιότητα του νομάρχη και όχι του περιφερειάρχη που κατέχει σήμερα. Όπως υπογράμμισε η ίδια, οι πειθαρχικές ποινές πρέπει να επιβάλλονται με το ισχύον δίκαιο το χρόνο που τελέστηκε το αδίκημα. Στην περίπτωση του πελάτη της όταν τελέστηκε το αδίκημα που φέρεται ότι διέπραξε ίσχυε ευνοϊκότερο νομοθετικό πλαίσιο.
Από την πλευρά του ο νομικός παραστάτης του Δημοσίου Σταύρος Σπυρόπουλος, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για πειθαρχική ποινή αλλά για διοικητικό μέτρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, «καλώς τέθηκε σε αργία ο κ. Ψωμιάδης, ανεξάρτητα εάν τηρήθηκε το παλαιό ή το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο». Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε ο δικηγόρος του Δημοσίου, στις περιπτώσεις αυτές, εφαρμόζεται το δίκαιο που ισχύει κατά την έκδοση της ποινικής απόφασης και όχι το δίκαιο που ίσχυε κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
piazzadelpopolo.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα