Η Παναγία αέναη σκέπη του έθνους μας.

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 1943 ο Ορχομενός Βοιωτίας σώθηκε με θαυματουργική επέμβαση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Όταν τις βραδινές ώρες της 9ης Σεπτεμβρίου οι Γερμανοί κατακτητές έφθασαν στον Ορχομενό για να προκαλέσουν μεγάλο κακό, μόλις τα τρία τανκς πού είχαν μαζί τους, πέρασαν την Εκκλησία της Παναγίας πού τιμάται στην Κοίμησή της, ξαφνικά ακινητοποιήθηκαν για ανεξήγητο λόγο. Το πρώτο έμεινε στην μέση του δρόμου.

Ούτε μπροστά πήγαινε ούτε πίσω μπορούσε να γυρίσει. Το δεύτερο έπεσε σε....
ένα χαντάκι, και το τρίτο ακινητοποιήθηκε σε ένα χωράφι. Τρία τανκς ακίνητα, παράλυτα λες και
κάποια αόρατη δύναμη τα...

εμπόδιζε να προχωρήσουν.
Την επόμενη μέρα τα τρία τανκς εκινούντο κανονικά σαν να μη συνέβη τίποτε.

Ο Γερμανός αξιωματικός Όφμαν ζήτησε να επισκεφθεί την Εκκλησία της Παναγίας. Μπαίνοντας μέσα στον Ναό έδειξε ότι κάτι έψαχνε. Πήγαινε κοντά στις Εικόνες και τις παρατηρούσε. Μπροστά στην εικόνα της Παναγίας κοντοστάθηκε. Ξαφνικά γονάτισε, σήκωσε το χέρι του, έδειξε την εικόνα και φώναξε:
– Αυτή η γυναίκα σας έσωσε. Να την τιμάτε και να την δοξάζετε.

Τι είχε συμβεί; Όπως ομολόγησε ο Όφμαν την ώρα που τα τρία γερμανικά τανκς πέρασαν τον Ναό της Παναγίας, ακριβώς πεντακόσια πενήντα μέτρα μετά, ακούστηκε μια γυναικεία κραυγή πόνου. Τότε εμφανίστηκε μπροστά τους μέσα σε φωτεινή νεφέλη, μια μεγαλόπρεπη γυναίκα με αυστηρό ύφος έχοντας σηκωμένο το χέρι της σε απαγορευτική στάση και τούς εμπόδιζε να προχωρήσουν, με αποτέλεσμα τα τάνκς να ακινητοποιηθούν.

Αφού διηγήθηκε αυτά ο Όφμαν, συγκινημένος, έδωσε υπόσχεση στους Ορχομενίους ότι μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος θα είναι κάτω από την προστασία του. Και πράγματι τήρησε την υπόσχεσή του.

Το συγκλονιστικό αυτό θαύμα μπορεί να το διαβάσει κανείς σε όλες του τις λεπτομέρειες στο βιβλίο που έχει κυκλοφορηθεί από τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Σκριπούς και φέρει τον τίτλο: «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΣΚΡΙΠΟΥ Η ΟΡΧΟΜΕΝΙΩΤΙΣΣΑ».

Πρόσφατα μας το διηγήθηκε ο καλός εφημέριος του Ι.Ναού π. Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους στο προσκύνημα πού κάναμε με τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της ενορίας μας. Μας ανέφερε, μάλιστα, κλείνοντας την διήγησή του ότι ο Γερμανός αξιωματικός Όφμαν και πολλοί από τούς στρατιώτες του, έρχονταν για πολλά χρόνια στον Ορχομενό στις 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να λάβουν μέρος στις τελετές πού καθιερώθηκαν για να τιμηθεί η Μεγαλόχαρη για την θαυματουργική επέμβασή της.

Γιατί όμως θυμηθήκαμε αυτό το θαυμαστό γεγονός από την περίοδο της Γερμανικής κατοχής; Απλούστατα διότι και σήμερα βρισκόμαστε σε πόλεμο και υπό κατοχή.
Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε ο πόλεμος ήταν στρατιωτικός, ενώ τώρα είναι οικονομικός.

Τότε κινδύνευαν οι Έλληνες να χάσουν την ζωή τους ή να εκτελεστούν από τα πυροβόλα όπλα των κατακτητών.
Τώρα κινδυνεύουν από την θηλιά που έχει μπει στον λαιμό τους εξαιτίας των εξοντωτικών οικονομικών μέτρων και περικοπών που απαιτούν οι νέοι κατακτητές, δηλαδή οι δανει
Keywords
Τυχαία Θέματα