Η Νέα Κίος και ο «Καλλικράτης»

του δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη

Έχω απόλυτο και βαθύτατο σεβασμό στους θεσμούς και επίσης σ’ αυτούς που τους εκπροσωπούν, ιδιαίτερα δε αν αυτοί δεν είναι δοτοί, αλλά εκλεγμένοι από τον κυρίαρχο λαό.

Αυτούς, τους τελευταίους εκπροσώπους των θεσμών, τους.....
εκλεγμένους, τους σέβομαι ακόμη περισσότερο.

Κατά συνέπειαν με απόλυτο σεβασμό θα απευθυνθώ σήμερα στο δήμαρχο Άργους - Μυκηνών κ. Καμπόσο για να του διατυπώσω μερικά παράπονα, όχι μόνον δικά μου, αλλά της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της Νέας Κίου, η οποία ανησυχεί σοβαρά για την υποβάθμιση του τόπου
τους, του χωριού τους, που ήταν και είναι, κατά κοινή ομολογία, κόσμημα και καμάρι της Αργολίδας.

Ακόμη, θα επιθυμούσα να εκθέσω στον κ. δήμαρχο και ορισμένες σκέψεις και απόψεις, γενικώς για το έργο του, την πολύ σκληρή δουλειά που κάνει για να διοικήσει τον τεράστιο «Δήμο – κράτος» και τις ευθύνες που έχει αναλάβει για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και μάλιστα χωρίς επαρκή οικονομικά μέσα, στη δύσκολη αυτή περίοδο, με σκοπό την πλήρη εξυπηρέτηση του συνόλου των δεκάδων χιλιάδων δημοτών του απέραντου δήμου.

Να σημειωθεί, ότι ο δήμος Άργους – Μυκηνών, όπως και οι περισσότεροι «Καλλικρατικοί» δήμοι, μπορούμε να πούμε, ότι συμπίπτουν απόλυτα με τα αρχαία κράτη του ελληνικού χώρου!

Έτσι, οι «Καλλικρατικοί» δήμαρχοι ουσιαστικά έγιναν «κυβερνήτες» περιοχών και φορτώθηκαν, χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό και τις απαραίτητες πιστώσεις, έργα και ευθύνες τεράστιες.

Έχω υπ’ όψιν μου Δήμο που οι «επαρχίες» του απέχουν από το κέντρο 80 – 100 χιλιόμετρα, και μάλιστα, λόγω της φύσης του εδάφους χρειάζονται 2 – 3 ώρες για να τις προσεγγίσεις.

Λοιπόν, ο αγαπητός κ. Καμπόσος, ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, αποτελεί στην ουσία και αυτός θύμα του «Καλλικράτη» του κ. Ραγκούση μια και φορτώθηκε ευθύνες και δουλειά χωρίς την απαιτούμενη υποστήριξη με μέσα και χρήμα!

Αυτή είναι η αλήθεια που πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε.

Ερχόμαστε όμως τώρα στα δικά μας.

Τι γίνεται με τη Νέα Κίο;

Τα παράπονα είναι πολλά και έντονα.

Τις τελευταίες ημέρες ανέκυψε θέμα με το ξενοδοχειακό συγκρότημα ενοικιαζομένων διαμερισμάτων «ΑΡΓΩ», το οποίο δημιουργήθηκε με πολλούς κόπους και θυσίες από τους κατοίκους της Νέας Κίου, όταν η Νέα Κίος ήταν Δήμος αυτόνομος.

Το συγκρότημα αυτό εγκαταστάθηκε στα πάλαι ποτέ δημοτικά κτίρια της κεντρικής πλατείας που και αυτά έγιναν με κόπους και θυσίες από τους Κιώτες, επί εποχής «ανεξαρτησίας» της τότε κοινότητας Νέας Κίου.

Τώρα όλα αυτά περιήλθαν, ελέω «Καλλικράτη», στο Δήμο Άργους – Μυκηνών, ο οποίος μια και τα βρήκε όλα έτοιμα εφαρμόζει άνετα τη δική του πολιτική στη διοίκηση και διαχείρισή τους.

Έτσι, αφού πριν από καιρό προσέφερε (χωρίς να του ζητηθεί), αντιμισθία στους νέους πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της «Αργούς», η οποία, κατά τις υπάρχουσες έγκυρες πληροφορίες είναι του συνολικού ύψου
Keywords
Τυχαία Θέματα