Η Ν.Δ. ξανά στην επίθεση

Εικόνα κατάρρευσης εμφανίζει σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία η κυβέρνηση και βρίσκεται "στα τελευταία της", όπως επισημαίνει ο Γιάννης Μιχελάκης με αφρομή την παραίτηση του Χ. Παμπούκη.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. καλεί τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στην επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, αναφέροντας: «Επιτέλους, ο Πρωθυπουργός της καταρρέουσας κυβέρνησης, ας το.....
κάνει πράξη έστω και την ύστατη ώρα…».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραίτηση του Χάρη Παμπούκη
ήλθε 24 ώρες μετά το δημοσίευμα του BriefingNews που ανέφερε ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλύοντας την κατάσταση της κυβέρνησης εντοπίζουν κλιμακούμενες τάσεις αναχωρητισμού τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από στενούς του συνεργάτες και υπουργούς. Στον τρίτο όροφο της Λεωφόρου Συγγρού είδαν μέσα από την παραίτηση του κ. Παμπούκη μια ακόμη δικαίωση των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά που επέμενε από την σύσταση της πρώτης κυβέρνησης Παπανδρέου στην ανάγκη να υπάρχει ένα αυτόνομο υπουργείο για την ναυτιλία, αίτημα που υποστηρίζουν και όλοι οι παράγοντες της αγοράς.
«Ο κ. Παμπούκης το κατάλαβε έστω και αργά. Υπέβαλε την παραίτησή του. Την οποία χαρακτήρισε μάλιστα, ως “αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας”. Ο κ. Παπανδρέου, όμως, επιμένει στο λάθος. Αρνείται πεισματικά, κόντρα στο συμφέρον της χώρας, να δεχθεί αυτό που προτείνει εδώ και μήνες η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς: Να επανασυστήσει το υπουργείο Ναυτιλίας,» σημείωσε ο Γ. Μιχελάκης ανεβάζοντας και πάλι τους αντιπολιτευτικούς τόνους.


Για την αξιωματική αντιπολίτευση ήταν ουσιαστικά ένα «διάλλειμα συναίνεσης» η ψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου για την παιδεία , από την οποία θεωρούν ότι αποκόμισαν σημαντικά οφέλη τόσο στο εσωτερικό με την υιοθέτηση της κατάργησης του ασύλου όσο και στο εξωτερικό όπου εστάλη το μήνυμα πως δεν πρόκειται για μια τυφλή αντιπολίτευση του «όχι σε όλα» .


«Δεν έχεις κανένα περιθώριο να κάνεις μη σοβαρή αντιπολίτευση διότι αυτό θα σήμαινε την καταστροφή που θα μας συμπαρασύρει όλους,» σχολίασε σχετικά ο βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Νίκος Δένδιας ενώ ο αρμόδιος τομεάρχης Άρης Σπηλιωτόπουλος εκτίμησε ότι « το γεγονός πως επετεύχθη συναίνεση στο θέμα της Παιδείας πρέπει να είναι η απαρχή μιας ευρύτερης κουλτούρας διαλόγου και συναίνεσης»


Ταυτόχρονα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πρώτος μίλησε για την ανάγκη να ψηφίσει θετικά η ΝΔ για την παιδεία , υποστήριξε ότι θα έκανε την ίδια ομιλία στην Βουλή ακόμη και αν η ΝΔ επέμεινε στην αρχική γραμμή που συνέκλινε προς το όχι στο νομοσχέδιο. Όσο όμως κι αν οι «φιλελεύθεροι» βουλευτές επιμένουν στην συναινετική γραμμή, η ηγεσία έχει διαφορετική άποψη.


«Ούτε όχι σε όλα , ούτε και ναι σε όλα,» αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον της ηγεσίας της ΝΔ και διαμηνύουν ότι η σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή θα είναι παρούσα όπου και όποτε πρέπει για να καταδεικνύει τα λάθη της κυβερνητικής πολιτικής και να πιέζει ώστε αυτή να αλλάξει.
Keywords
Τυχαία Θέματα