Η "Κάρτα του Δικηγόρου" !

σχόλιο ID-ont: Μια ακόμη κάρτα τέθηκε σε κυκλοφορία. Πρόκειται για την "Κάρτα του Δικηγόρου" (έτσι την ονομάζουμε εμείς). Έχει δοθεί σε 500 δικηγόρους και παρέχει δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής (δυνατότητα που θα δοθεί προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά, στο τσιπάκι της Κάρτας του Πολίτη). Θα χρησιμοποιείται για την πρόσβαση του δικηγόρου στα ηλεκτρονικά - διαδικτυακά συστήματα των δικαστηρίων. Δεν γνωρίζουμε τις....
τεχνικές της προδιαγραφές, μπορεί να περιέχει τσιπάκι (είτε εξ επαφής είτε εξ αποστάσεως-RFID) μπορεί να έχει μόνο μαγνητική ταινία, μπορεί να έχει
και τα δύο. Πάντως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" της οποίας, στο τέλος, το ηλεκτρονική κλειδί θα είναι "Κάρτα του Πολίτη" που λογικά θα ενσωματώσει και την "Κάρτα του Δικηγόρου", όπως τόσες άλλες κάρτες που στο μεταξύ θα δημιουργηθούν.

Διαβάστε κατωτέρω την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου για την "Κάρτα του Δικηγόρου", καθώς και ένα σχετικό με το θέμα δημοσίευμα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί/ές συνδρομητές/τριες

Η Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών του ΔΣΑ «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» βρίσκεται σε λειτουργία επί 19 συνεχή χρόνια, βελτιώνεται συνεχώς και παρέχει υψηλού επιπέδου ηλεκτρονικές υπηρεσίες στον Έλληνα νομικό και στον Έλληνα πολίτη. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών από 1/1/2012 την αναμορφώνει πλήρως, θέτοντας σε λειτουργία σειρά ηλεκτρονικών υπηρεσιών, αναβαθμισμένων και συμβατών με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν:
Α) Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Δικηγόρους, οι οποίες παρέχουν (εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε ασφαλές περιβάλλον) τη δυνατότητα αναζήτησης και εκτύπωσης των Καταστάσεων Παραστάσεων σε Δικαστήρια και Συμβόλαια, των εισπραχθέντων Μερισμάτων (από το 1996), της Φορολογικής Βεβαίωσης, της Βεβαίωσης Μερίσματος και της Ετήσιας Δήλωσης του Δικηγόρου. Τέλος, μέσω των εν λόγω υπηρεσιών, θα υποστηριχθεί επιτέλους τεχνικά η διαδικασία της Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Δικογράφου, με έκδοση γραμματίου κατάθεσης και αποϋλοποίηση των μέχρι σήμερα επικολλούμενων ενσήμων, παρέχοντας στο Δικηγόρο άμεση (on line) πρόσβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Πρωτοδικείου έτσι ώστε να κατατεθεί το δικόγραφο. Η εφαρμογή αυτή αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μόλις εκδοθούν τα απαιτούμενα προεδρικά διατάγματα και οι αντίστοιχες ΚΥΑ.

Β) Αναβάθμιση Πληροφοριακού Συστήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, ώστε να ενημερώνεται λεπτομερώς το εν λόγω σύστημα και στη συνέχεια και το σύστημα δημοσίευσης του ΔΣΑ για τους Δικηγόρους και των δύο πλέον αντίδικων πλευρών που συμμετέχουν σε κάθε δίκη (δηλαδή τόσο του ενάγοντα όσο και του εναγόμενου). Ο Δικηγόρος θα μπορεί επιπλέον να ενημερωθεί για τη δημοσίευση των αποφάσεων που τον αφορούν μέσω αποστολής γραπτού μηνύματος (SMS) στο κινητό του τηλέφωνο, αποφεύγοντας έτσι άσκοπες μετακινήσεις, χρονοβόρες αναμονές και ελέγχους στα τηρούμενα στα Δικαστήρια ευρετήρια αποφάσεων.

Γ) Υποστήριξη Συστήματος Καθαρογραφής Αποφάσεων στο Εφετείο Αθηνών. Ο ΔΣΑ θα παρέχει πλέο
Keywords
Τυχαία Θέματα