Η γραφειοκρατία ακολουθεί τους Έλληνες και στην Ολλανδία!

Μέχρι και δέκα ολόκληρους μήνες πρέπει να περιμένουν οι χιλιάδες Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Ολλανδία για να πάρουν στα χέρια τους το νέο-ανανεωμένο διαβατήριο, λόγω των οικονομικών περικοπών που εφαρμόζονται και στις Ελληνικές πρεσβείες.

«Η κατάσταση που ζούμε καθημερινά είναι φρικτή», είπε στο Flashnews.gr, ο αρμόδιος υπάλληλος του....
ελληνικού προξενείου στην Χάγη , στον οποίο απευθυνθήκαμε με αφορμή την περιπέτεια ενός Κρητικού ο οποίος πήγε στην Ολλανδία σε αναζήτηση εργασίας. Πρόκειται για τον Μανώλη Χερσονιωτάκη,
ο οποίος ζει στην «χώρα με τις τουλίπες» τα τελευταία δύο χρόνια μαζί με την Ολλανδή σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά.

«Μετά από δύο χρόνια αναζήτησης, στις 30 Σεπτεμβρίου, επιτέλους βρήκα δουλειά, αλλά όταν πήγα να υπογράψω τα συμβόλαια, δεν δέχτηκαν την ελληνική αστυνομική ταυτότητα και ζήτησαν διαβατήριο» είπε στο Flashnews.gr, ο κ.Χερσονιωτάκης περιγράφοντας στην συνέχεια τον «Γολγοθά» του.

«Τότε διαπίστωσα πως το διαβατήριό μου έληγε στις 2 Οκτωβρίου και απευθύνθηκα στην Ελληνική πρεσβεία για να το ανανεώσω. Ξέρετε τι μου απάντησαν; ;Ότι το ραντεβού για να καταθέσω τα δικαιολογητικά είναι τον Απρίλιο του 2012. Πείτε μου τι να πω στο αφεντικό μου. Ότι θα πρέπει να ταξιδέψω στην Ελλάδα για να το βγάλω εκεί και ρωτούν εάν έχω χρήματα για τα εισητήρια;”

Να σημειωθεί πως αν και η Ολλανδία εντάσσεται στην συνθήκη Σέγκεν και θεωρητικά η Ελληνική αστυνομική ταυτότητα αποτελεί έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο, για συμβόλαια εργασίας δεν γίνεται αποδεκτή από τις Ολλανδικές αρχές γιατί δεν έχει ημερομηνία λήξης και έτσι ζητούν διαβατήριο...

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα