Η Γερμανία έψαχνε για Πρόεδρο, αλλά η Ελλάδα ΔΕΝ ψάχνει ούτε για υπουργό Πολιτισμού!

Τι σου είναι οι συμπτώσεις. Από την περασμένη Παρασκευή μέχρι χθες η Γερμανία έψαχνε να βρει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς ο εκλεκτός της κ. Μέρκελ, κ. Βουλφ υποχρεώθηκε τελικά σε παραίτηση, όταν η εισαγγελία ζήτησε άρση της ασυλίας του, προκειμένου να διερευνηθεί το σκάνδαλο εξασφάλισης ευνοϊκού δανείου από φίλο του επιχειρηματία για αγορά κατοικίας, τον καιρό που ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.

Ακριβώς από την περασμένη Παρασκευή, μετά την πρωτοφανή ληστεία στο Μουσείο της Ολυμπίας,
η Ελλάδα ΔΕΝ ψάχνει για υπουργό Πολιτισμού, καθώς η (στο μιλητό) παραίτηση του κ. Γερουλάνου δεν έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, ο ............
οποίος μάλιστα, όπως μας είπαν, έδωσε εντολή στον κ. Γερουλάνο να σπεύσει στην Ολυμπία για… να πληροφορηθεί τι συνέβη!

Επίσης, η Ελλάδα ΔΕΝ ψάχνει, ούτε για υπουργό Δημόσιας Τάξης μετά τις πρωτοφανείς καταστροφές της Κυριακής, 12 Φεβρουαρίου.

Επίσης, η Ελλάδα ΔΕΝ ψάχνει για υπουργό Παιδείας, αν και στα σχολεία τα παιδιά κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες, οι οποίες μάλιστα κόστισαν 2 εκ ευρώ!

Κανέναν υπουργό δεν ψάχνει να βρει η Ελλάδα, διότι τους διαθέτει όλους. Αν έχασε κάνα δυο, αυτό ήταν επειδή δεν επέδειξαν κομματική πειθαρχία.

Μπορεί η (ηλίθια) Γερμανία να έμεινε τρεις μέρες χωρίς πρόεδρο, η (πανέξυπνη) Ελλάδα, όμως, δεν έχει τέτοια προβλήματα. Διότι διαθέτει τους ικανότερους και τους εξυπνότερους.

Τι ψάχνει η Ελλάδα;

Το μόνο που ψάχνει η Ελλάδα κάθε φορά είναι τα κλεμμένα (της Εθνικής Πινακοθήκης και της Ολυμπίας), τα ατύπωτα (σχολικά βιβλία), τα ιστορικά της κτίρια και τα φανάρια, τις επενδύσεις, τα fast track, το πρόγραμμα Ήλιος (νάτο και το νομοσχέδιο, άλλωστε), τους μισθούς, τις συντάξεις, αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, διαπραγματευτές του PSI.

Επίσης, η Ελλάδα ψάχνει τους αρχαιοφύλακες, το μουσείο του Ηρακλείου Κρήτης (που κάποτε ήταν δεύτερο σε επισκεψιμότητα και τώρα αυτή βρίσκεται στο 5%, διότι βρισκόμαστε στον έκτο χρόνο μη λειτουργίας του), τους επισκέπτες του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας (που καταλαμβάνουν μόλις το 5% της συνολικής επισκεψιμότητας στα μουσεία της χώρας), τους επισκέπτες του Εθνικού Αρχαιολογικού (μόλις το 6% της συνολικής επισκεψιμότητας), τους μισθούς των αρχαιοφυλάκων για τα σαββατοκύριακα, τις εισπράξεις από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο (στο επτάμηνο του 2011 είχαμε μείωση7,6% στους επισκέπτες των μουσείων, καθώς και μείωση 6,8% στις εισπράξεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010).
Ψάχνουμε επίσης να βρούμε ποια μουσεία και ποιοι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν κλειστοί λόγω έλλειψης προσωπικού φύλαξης.

Αν τύχει και γίνει καμιά ερώτηση στη Βουλή, τότε μαθαίνουμε, όπως συνέβη στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, πως εκτός λειτουργίας βρίσκονται μερικές δεκάδες.

Επίσης, οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό, σταθερά κάθε Μάιο ψάχνουν να βρουν πότε αρχίζει το θερινό ωράριο λειτουργίας και η αστυνομία ψάχνει τα κλεμμένα εκθέματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα