Η ΕΤΙΤΑ βάζει λουκέτο στα κανάλια και το ΚΚΕ κάνει πλάτες στους εργοδότες

Το νεόκοπο (σε σχέση με την ιστορικότητα της ΕΣΗΕΑ) Σωματείο των εργαζόμενων τεχνικών στην ιδιωτική τηλεόραση παραδίδει μαθήματα συνδικαλισμού, διαπραγματεύσεων και αγωνιστικής δράσης, τη στιγμή που η ΕΣΗΕΑ παραμένει άβουλη, με τους επαγγελματίες συνδικαλιστές να σέρνουν το άρμα προς τον γκρεμό. Σύμφωνα με.....
απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του planet-greece....

τα αποτελέσμα της απογευματινής συνάντησης του σωματείου της ΕΤΙΤΑ με
την Ένωση των καναλαρχών (ΕΙΤΗΣΕ), κάθε άλλο παρά σε ναυάγιο οδήγησε. Για την ακρίβεια, όπως μαθαίνουμε στο planet-greece άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα υπογραφής ευνοϊκής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με τους τεχνικούς να τρίζουν για τα καλά τα δόντια τους στους καναλάρχες.

Το προεδρείο της ΕΙΤΗΣΕ, σε αντίθεση με τα όσα πρότειναν πριν από περίπου 10 ημέρες, δηλαδή μειώσεις 11% + 11%, με διαφορά ενός μήνα, απεριόριστες απολύσεις και κατάργηση του άρθρου 9 της εν ισχύ σύμβασης (δηλαδή να βγαίνουν στον δρόμο μονομελή συνεργεία, σήμερα έκανα στροφή 90 μοιρών με προοπτική η στροφή να φτάσει ακόμη και τις 180 μοίρες!!!

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ΕΙΤΗΣΕ πρότεινε μειώσεις ύψους 11%, με διατήρηση των θέσεων εργασίας ενώ έχει υπό συζήτηση τη διατήρηση του άρθρου 9.

Το προεδρείο της της ΕΤΙΤΑ πρότεινε μέχρι τα 1.200 ευρώ να μη γίνει καμία μείωση. Από τα 1.200 έως τα 1.600 ευρώ να γίνουν μειώσεις ύψους 10% επί της προκύψασας διαφοράς και 15% μείωση επί της προκύψασας διαφοράς από 1.600 ευρώ και πάνω! Μάλιστα, το προεδρείο της ΕΤΙΤΑ δεν έμεινε εκεί. Τους είπε να φέρουν πρόταση με μονοψήφια επί τοις εκατό μείωση της εν ισχύ Σύμβασης, διατήρηση του άρθρου 9 καθώς και των θέσεων εργασίας. Και ως εκ θαύματος οι καναλάρχες δεν το απέρριψαν αλλά είπαν ότι θα το συζητήσουν!

Μόνο που το προεδρίο της ΕΤΙΤΑ, στην δεδομένη κρίσιμη στιγμή, έδειξε πυγμή και αποφασιστικότητα. Τους είπε κατάμουτρα ότι δεν εμπιστεύονται τις όποιες καλές τους προθέσεις. Έτσι, μέχρι οι καναλάρχες να τους καταθέσουν μία συμφέρουσα για τους εργαζόμενους πρόταση, από τη Δευτέρα ξεκινούν επ' αόριστον απεργίες, μέσα στις εκλογές, ακόμη και μετά το πέρας αυτών!

Το ΚΚΕ θέλει να σείρει σε νέα "Βάρκιζα" την ΕΣΗΕΑ

Την ίδια ώρα, η παράταξη του ΚΚΕ στην ΕΣΗΕΑ, εκπροσωπούμενη από τον Παναγιώτη Ράμμο και τον Γιώργο Φιλιππάκη - ο οποίος κατεβαίνει και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α' Αθήνας) κάνει πίσω στην άμεση προκήρυξη απεργίας διαρκείας εν μέσω προεκλογικής περιόδου γιατί κάτι τέτοιο θα χτυπήσει άμεσα τα συμφέροντα της επιχείρησης του ΚΚΕ, την Τυποεκδοτική, η οποία τυπώνει χιλιάδες αφίσες, διαφημιστικά φύλλάδια αλλά και έντυπα υποψηφίων βουλευτών, όπως βέβαια και τον Ριζοσπάστη! Είναι σαφές ότι ο κύριος Ράμμος δε θέλει το κόμμα του να χάσει το κομμάτικό του προπαγανδιστικό φύλλο του Ριζοσπάστη, ούτε βέβαια να μην εκπέμπει τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ ο 902. Για ακόμη μία φορά, βάζει πάνω από το συμφέρον των δημοσιογράφων το συμφέρον του ΚΚΕ!

Ο.... εφιάλτης Κανέλη
Keywords
Τυχαία Θέματα