Η ΕΡΤ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ...ΤΩΝ 700 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ !

Νίκος Κούτρικας

Με αφορμή όσα μαθαίνω περί...ανανέωσης όλων των συμβάσεων εργασίας από την ΕΡΤ (7ΟΟ συνολικά) μέσω ειδικής έγκρισης... του Υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών θέλω να επισημάνω τα εξής:

1ον Η ΕΡΤ Α.Ε. πρέπει να αποκτήσει πρωτίστως νέα διοίκηση...
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ χαρακτήρα τόσο σε επίπεδο Προέδρου- Διευθύνοντα συμβούλου και Δ.Σ. όσο και σε επίπεδο διοίκησης του τομέα Ενημέρωσης
( Γενικός Δ/ντής, Δ/ντής ενημέρωσης, Δ/ντής σύνταξης κλπ ).
2ον Πρέπει να "επαναπροσδιοριστεί" ο χαρακτήρας της Δημόσιας Τηλεόρασης με ταυτόχρονη "άρση" των "αδικιών" των υπαλλήλων της... όπως πολύ σωστά επισημαίνει η ΠΟΣΠΕΡΤ.
3ον Θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις των δημοσιογράφων όπου αποτελούν επί χρόνια τη ραχοκοκαλιά της ΕΡΤ.
4ον Είναι "ΑΝΑΓΚΑΙΟ" και "ΔΙΚΑΙΟ" να συμπεριληφθούν στις νέες συμβάσεις - εφ όσον υπάρξουν ξανά - από την 1-1-2012 και οι "ΚΟΜΜΕΝΟΙ" δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ ,μετά και τον τόσο άδικο και πολιτικά ανορθόδοξο τρόπο απομάκρυνσής τους τον προηγούμενο Ιανουάριο... όπου ήταν-είναι "πολιτικά διωκόμενοι" αφού κατά την ΕΡΤ οι μόνοι που υπερτερούσαν παρά το "αδιάβλητο μέσω email διαγωνισμού" ήταν οι "πολιτικά αρεστοί " των κομματικών λιστών του Ραδιομεγάρου !
5ον Να επαναπροσδιοριστεί εκ νέου η διαδικασία επιλογής των συμβασιούχων δημοσιογράφων σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ και και όχι ή "ΚΑΡΜΠΟΝ" ανανέωσή τους.-
Σας ευχαριστώ,

Νίκος Κούτρικας
οικονομικός συντάκτης
Keywords
Τυχαία Θέματα