Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Η Εγκύκλιος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ αναφορικά με τις μεταμοσχεύσεις δείχνει το κατά Θεόν ενδιαφέρον του για τα τρέχοντα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την Εκκλησία και την κοινωνία.

ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΧΘΕΙ ΗΓΕΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ

Ολοι οι πιστοί αναμένουν από το Σεβασμιότατο να δείξει ηγετικό ανάστημα και να εγείρει το θέμα των....
μεταμοσχεύσεων στην προσεχή Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, καθώς επίσης όλα τα βασικά θέματα που απασχολούν την Εκκλησία τα οποία έχει αγκυλώσει με την παρελκυστική και συνωμοτική τακτική του
ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΙΑ

Είναι αδιανόητο οι επίσκοποι να μένουν στην ομολογία και στον καταγγελτικό λόγο. Αυτός προσιδιάζει σε λαικούς ή σε έστω μοναχούς.

Είμαστε ευγνώμονες φυσικά στο Σεβασμιότατο Πειραιώς και σε όσους άλλους ομολογητές ιεράρχες μας καταγγέλλουν τα κακώς γινόμενα.

Οι επίσκοποι αρχίζουν βεβαίως από την ομολογία και τον καταγγελτικό λόγο, αλλά εγείρουν τα επίμαχα θέματα για τα οποία αναφέρονται στο μόνο κυρίαρχο σώμα που μπορεί να πάρει αποφάσεις: Την Ιερά Σύνοδο.

Οπως δεν νοείται ένας υπουργός ή ένας βουλευτής απλά να δημοσιογραφεί χωρίς να φέρνει το θέμα στη Βουλή ή στο υπουργικό Συμβούλιο για να ληφθούν οι ορθές αποφάσεις, έτσι δεν μπορεί ένας επίσκοπος να περιορίζεται να καταγγέλλει τα κακώς γινόμενα (Μητροπολίτης Πειραιώς και άλλοι), να επικαλείται έλλειψη αναστήματος Καντιώτη για να πάρει την ορθή θέση (Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας), να διερωτάται δημόσια τι πρέπει να κάνει (Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας) ή να καλεί πρώτα τους μαθητές και ύστερα το λαό να κάνει επανάσταση (Μεσογαίας Νικόλαος).

ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΥΝΟΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Αυτό που αναμένουμε από τους ιεράρχες μας που φοβούνται το Θεό είναι όχι απλά να κάνουν ορθόδοξη ομολογία πίστεως για όλα τα θέματα, όχι απλά να στέκονται ως καλοί ποιμένες κοντά στο ποίμνιό τους για όλα τα εκκλησιαστικά, κοινωνικά και εθνικά θέματα, αλλά πάνω από όλα να ενεργούν ως οι φρουροί της πίστεως και να προωθούν τα θέματα στην Ιεραρχία για τη λήψη των ορθών αποφάσεων.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΠΟΤΕΘΕΙ ΑΚΕΡΑΙΗ ΣΕ ΣΑΣ

Προσευχόμαστε ότι όλοι οι παραδοσιακοί Ιεράρχες μας που φοβούνται το Θεό, θα ενεργήσουν στη Σύνοδο της Ιεραρχίας ως παράταξις των οπλιτών του Κυρίου και θα θέσουν όλα ανεξαίρετα τα θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και την πατρίδα μας και θα αγωνιστούν μεθοδικά και ανένδοτα για να ληφθούν οι ορθές αποφάσεις.

Αγιε Πειραιώς! Αν εσείς και οι άλλοι Ιεράρχες που πιστεύετε στο Θεό και έχετε αγωνιστικό φρόνημα δεν δείξετε ακλόνητη εμμονή να συζητήσει η Ιεραρχία τα καίρια θέματα της πίστεως και να πάρει τις ορθές αποφάσεις ποιος άλλος θα το κάνει;

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα