Η χώρα θα πάει 150 χρόνια πίσω

Η παράσταση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και της «συναπόφασης», έληξε άγαρμπα. Οι ξένοι δανειστές υποχρέωσαν σε μια άνευ προηγούμενου τριπλή κωλοτούμπα, για χώρα μέλος της ΕΕ, την Κυβέρνηση. Έδειξαν και στον πιο καλόπιστο, ποιος είναι το αφεντικό. Το αστείο σε όλο αυτό είναι ότι, εκ των υστέρων, προσθέτουν και ιδεολογικό μανδύα στις επιλογές της τρόικας, που.....
με μαστίγιο χωρίς καρότο έγιναν δικές τους.

«Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με την βεβαιότητα ότι
ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν», είπε τις προάλλες ο κ. Λοβέρδος χαρακτηριστικά, ενώ δεν δίστασε να «αποδομήσει» το ισχύον συνταγματικό πλαίσιο, καθώς υποστήριξε ότι «το ισχύον Σύνταγμα αποτελεί την πρώτη «γραμμή Μαζινό» υπέρ της γραφειοκρατίας». «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το Ελληνικό Δημόσιο, εξαπατάται», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των ραγδαίων διαρθρωτικών μέτρων της κυβέρνησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εμφανίζεται υπουργός όχι να θέλει να βελτιώσει την κατάσταση και να παλέψει για τα κακώς κείμενα, αλλά να «νικήσει» το Δημόσιο. Να το υποτάξει στις κομματικές επιθυμίες, να το φέρει στα μέτρα φίλων και κολλητών. Κι όσοι νομίζουν ότι η Υγεία, η Παιδεία, η Άμυνα, η Διοίκηση πρέπει να στελεχώνονται και να διοικούνται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες ας αλλάξουν χώρα. Εδώ είναι προτεκτοράτο.

Κάποτε επιβιώσαμε λόγω της μεγαλοψυχίας των «τριών εγγυητριών δυνάμεων», τώρα ας είναι καλά η τρόικα. Κάποτε γινόταν με την παραμικρή αφορμή γινόταν αποκλεισμός του λιμανιού του Πειραιά και κατέβαζαν και στρατό αν δεν συμμορφωνόμασταν, τώρα η τρόικα απειλεί διαρκώς με οικονομική ασφυξία. Η στρατηγική της Κυβέρνησης είναι να τηρεί την ατζέντα της τρόικας. Οι ξένοι βλέποντας την «παιδική χαρά» της Κυβέρνησης δεν επιβάλλουν μόνο τους στόχους (μείωση ελλείμματος, αποκρατικοποιήσεις κτλ) αλλά και τους τρόπους για την επίτευξη τους.



Δεν μας είπε όμως ο κ. Υπουργός ποιος ευθύνεται που οι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν τις ορντινάτσες της εκάστοτε ς εξουσίας, ποιος έχει δομήσει ένα κρατικό μηχανισμό διεφθαρμένο και σπάταλο με τις πράξεις και τα νομοθετήματα του, γιατί διατηρούν ακόμη το θεσμό των γενικών γραμματέων. Οι γενικοί και οι διοικητές επιχειρήσεων και Οργανισμών είναι συνήθως αποτυχημένοι πολιτευτές ή κολλητοί του εκάστοτε Υπουργού. Ως επικεφαλής της ιεραρχίας, τα κομβικά αυτά πρόσωπα, αποτελούν την αρχή και το τέλος κάθε ενέργειας της διοίκησης. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Τι προτείνει δηλαδή ο κύριος Υπουργός: να αλλάξει το Σύνταγμα, να γίνει όλη η διοίκηση μετακλητή και το κάθε κόμμα να φέρνει τις ορδές του για λεηλασία. Μόλις θα πέφτει ένα κόμμα από την εξουσία, η Κλαυθμώνος θα ζει τις μεγάλες στιγμές του 19ου αιώνα.. Ποιος αισιόδοξος είπε ότι η χώρα θα πάει 50 χρόνια πίσω; 150 και βάλε. Να μην ξεχάσουν να ψηφίσουν κι ένα νόμο που θα παραγράφει σύντομα τις όποιες
Keywords
Τυχαία Θέματα