Η Αντίϊσραηλινή ρητορική και ο Ερντογάν

Ρεπορτάζ: Κώστας Τζεβελέκος

Ενοχλημένοι φέρονται Αμερικανοί γερουσιαστές εξαιτίας της στάσης που κρατά ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν έναντι του Ισραήλ και με επιστολή τους προς τον πρόεδρο Ομπάμα τον παρακαλούν να τον “επαναφέρει” στη τάξη. Την επιστολή την....
υπογράφουν συνολικά 14 γερουσιαστές.

Από το Δημοκρατικό κόμμα οι Ρόμπερτ Μενέντες, Μπομπ Κέισι, Κίρστεν Γκιλιμπαντ, Ντικ Μπλούμενταλ, Μπεν Κάρντιν, Τσακ Σούμερ. Από το Ρεπουμπλικανικό Σούζαν Κόλλινς, Μάρκ Κερκ, Όριν Χατς,
Μάρκο Ρούμπιο, Τζώνυ Ίσαξον, καθώς και ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Τζο Λίμπερμαν.
Στην επιστολή τους κατηγορούν τον Τούρκο πρωθυπουργό ότι ακολουθεί μια αντί ισραηλινή πολιτική και αυτός είναι που κρύβεται πίσω από την επίθεση της ισραηλινής πρεσβείας στο Κάιρο.

Προχωρούν μάλιστα και ένα βήμα παραπάνω και τον καταγγέλλουν ότι ωθεί τους Παλαιστινίους ώστε να επηρεάσουν και άλλα κράτη προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ τους, στη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, κάτι το οποίο τίθενται εν αμφιβόλω με τον τρόπο που γίνεται!
Τέλος με την επιστολή τους κάνουν έκκληση προς τον κ. Ομπάμα ότι : «Ο κόσμος χρειάζεται να ακούσει από εσάς ότι το Ισραήλ είναι σύμμαχος μας και δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν απειλές από την Τουρκία”.

Το σίγουρο είναι ότι η τουρκική διπλωματία βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο αυτή την ώρα στις ΗΠΑ, ίσως για πρώτη φορά ύστερα από δεκαετίες. Το «στρατηγικό βάθος» του Αχμέτ Νταβούτογλου κινδυνεύει να μετατραπεί σε στρατηγικό φιάσκο, το οποίο θα θυμίζει αδιέξοδα σαν αυτό το 1878 πριν από τη συμφωνία του Αγίου Στεφάνου.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα