Η Ανάσταση ώς μεταμόρφωση σκοπός και ολοκλήρωση

O Χριστός με την Ανάσταση του συνέτριψε πολλές καταστάσεις στην ανθρώπινη ύπαρξιακό σκοπό. Αρχικά ηττήθηκε κατακράτος η λογική διότι η Ανάσταση είναι η συντριβή της λογικής , ή ένα ένδυμα άλλης λογικής υπέρθεης και σωτηριολογικής, όπως μπορούμε να το ονομάσουμε.
Η λογική από υπέρτατη επίτευξη και η σοφία ως σκοπός δοξασίας σε επίγεια μορφή μετατρέπονται σε εργαλεία με σκοπό σωτηρίας και μεταμόρφωσης του
εσωτερικού είναι του ανθρώπου αλλά και....
ως οδοδείκτες για νέους νοητικούς ορίζοντες.
Με την λογική μπορείς να βρεις το δρόμο σαν μορφή επιλογής αλλά με την πίστη και την ανιδιοτέλεια θα τον βαδίζεις.Τα μυστήρια της Εκκλησία μεταμορφώνουν τον άνθρωπο όχι με την θρησκεοποιημέμνη χροιά αλλά εκ Πνεύματος Αγίου. Η φιλοσοφία δεν σταματά ποτέ ο Σωκράτης και ο Πλάτων και όλοι οι φιλόσοφοι αν ζούσαν 300 χρόνια θα φιλοσοφούσαν ακόμα. Η φιλοσοφική εξήγηση ενός νοήματος η μιας κατάστασης μπορεί να έχει άπειρες διακλαδώσεις και συνήθως έχουν και μια προσωπική χροιά ή και ψήγματα υποκειμενικότητας.
Εξάλλου μάταιοι οι λογισμοί των σοφών μιας και δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα ιδιαίτερα σωτηριολογικό. Ο λόγος όμως του Χριστού είναι λόγος σωτηρίας βάζει τελείες στις διδαχές του τονίζοντας ότι αν πράξεις τις εντολές σαν μορφή προσφοράς και υπερβαντικής αγάπης, δεν χρειάζεται κάτι άλλο ούτε ταλαιπωρεί τον άνθρωπο με ψυχικές εξισώσεις. Ο λόγος του είναι απλός υπεραγαπητικός σωτήριος και Αναστάσιμος. Δεν χρειάζονται πολλά για να σωθεί ο άνθρωπος απλά αυτό που χρειάζεται να κάνει είναι να μην δηλητηριάσει με εκπτώσεις τις ενέργειες του. Να κάνει την υπέρβαση και την ολοκλήρωση. Ο Κύριος δεν αφήνει κενά στα λόγια του αλλά η διάσταση αγγίζει την τελειότητα όταν μας λέει να αγαπήσουμε τον πλησίον ως εαυτό όπως και τον εχθρό μας. Εδώ θέτει την αγάπη υπερβαντικά και όχι επίγεια.
Η Ανάσταση κατάργησε τον θάνατο σαν τέλος και τον μετέτρεψε σαν μια νέα αρχή ή για την ακρίβεια μια νέα γεφύρωση του ταξιδιού της ημιτελής ανθρώπινης ψυχής με την ολοκλήρωση της και την επιστροφή στην αγκαλιά της πηγής που είναι ο ίδιος ο Κύριος.
Η Ανάσταση έρχεται να ολοκληρώσει τον σκοπό και την εκπλήρωση της αμαρτωλής ψυχής μας. Οι ορθολογιστές βάζουν τέλεια στην ζωή με τον θάνατο η ανάσταση κατάργησε την τελεία την μετέτρεψε σε κόμμα και στο τέλος έβαλε ένα θαυμαστικό σαν πυροτέχνημα και κορύφωση.
Όσο περισσότερο βαδίσεις στο σκοτάδι και την ανηφόρα τόσο στο τέλος θα γευτείς περισσότερο φως και ξεκούραση. Ο δρόμος της σωτηρίας δεν είναι δύσκολο με την έννοια της ταλαιπωρίας και του βασανισμού αλλά ως μέσο μάθησης, μεταμόρφωσης, ολοκλήρωσης και σωτηρίας. Η σταύρωση και ο πόνος από καταστάσεις κολάσεως μετατρέπονται σε αίθουσες αναμονής ελπίδας, διδασκαλίας και Αναστάσεως.
Ας λάβουμε αυτό το υπέροχο μήνυμα της Αναστάσεως όπως το λέει και η υμνολογία της Αναστάσιμης προσευχής : Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασιν, ζωήν χαρισάμενος.
Ο θάνατος ηττήθηκε η κάσα δεν είναι το τέλος αλλά η νέα αιώνια αρχή που όλ
Keywords
Αναζητήσεις
anastasi, ο σκοπος της αναστασης του χριστου
Τυχαία Θέματα